• Welcome to the new Mac-Forums. See News and Community Announcements for more details.

Nikon D850 Preview all of a sudden not working :)

Joined
Apr 28, 2019
Messages
1
Reaction score
0
Points
1
Today I went to load my images and I could not see the thumbnails. I then upgraded to Mojave which says D850 raw files are supported. I have done everything I know to do. Can someone help. This has screwed up my workflow :(
 
Joined
Dec 11, 2010
Messages
1,808
Reaction score
40
Points
48
Location
Chicago
Your Mac's Specs
late 2012 mini w/SSD
I don't have a D850, but...
Can you tell us more detail about what the workflow is -- are you using Apple's "Image Capture" to download files?
 
Joined
May 21, 2012
Messages
7,838
Reaction score
141
Points
63
Location
13th state, U.S.A.
Your Mac's Specs
iPhone 11 iOS 13, 12.9" iPad Pro 1 iPadOS 13, Late 2014 Mac Mini macOS 10.15
There is another tread on her going over this same issue, I believe it was last month
 
Joined
Oct 16, 2010
Messages
13,235
Reaction score
211
Points
63
Location
Brentwood Bay, BC, Canada
Today I went to load my images and I could not see the thumbnails.
Can you tell us more detail about what the workflow is
+1. please, maybe provide a few more details as to what apps you use and how you normally work with your photos.

What OS version were you using before you uped to Mojave UPS?
Edit here: I just read this at another forum:
The Nikon D850 is only supported in High Sierra so you would need to upgrade. If you are on High Sierra the Nikon D850 RAW files are supported so you can use it in Preview, Photos and the Finder will show them too, but if you are still using iPhoto then it will not.
Were you using any extra files or extensions for viewing the Nikon raw files??

Can you actually see the files that you imported??? What format or extension file name are they using???

Can you think of what you were doing, or installing or uninstalling, just before the thumbnails seemed to have disappeared.



- Patrick
======
 
Last edited:

chscag

Well-known member
Staff member
Admin
Joined
Jan 23, 2008
Messages
60,470
Reaction score
756
Points
113
Location
Keller, Texas
Your Mac's Specs
2017 27" iMac, 10.5" iPad Pro, iPhone 7+, iPhone 8, iPhone 11, Numerous iPods, Catalina
There is another tread on her going over this same issue, I believe it was last month
? That was her first post. Sure you're not thinking of someone else?
 
Joined
Nov 1, 2007
Messages
1,109
Reaction score
35
Points
48
Location
Swansea - South Wales
Your Mac's Specs
2017 iMac 27" (10.15), 2019 MBP 16", (10.15), iPhone X (13), iPad 6 (13)
I had the same issue with my Fujifilm GFX50R. That might be the thread Bob is thinking about?

Anyway, the cause in my case was my change to using lossless compressed RAW files. Have you changed the way your D850 is saving RAW files?
 
Joined
May 21, 2012
Messages
7,838
Reaction score
141
Points
63
Location
13th state, U.S.A.
Your Mac's Specs
iPhone 11 iOS 13, 12.9" iPad Pro 1 iPadOS 13, Late 2014 Mac Mini macOS 10.15
? That was her first post. Sure you're not thinking of someone else?
I thought they’re was a thread that referred to the D850, but I guess I was wrong. I looked and couldn’t find it. No, I didn’t mean it was the OP.

- - - Updated - - -

I had the same issue with my Fujifilm GFX50R. That might be the thread Bob is thinking about?

Anyway, the cause in my case was my change to using lossless compressed RAW files. Have you changed the way your D850 is saving RAW files?
Yes, that was the one I was thinking about, thanks for that.
 
Top