• Welcome to the new Mac-Forums. See News and Community Announcements for more details.

The volume was found corrupt and needs to be repaired.

Joined
Mar 16, 2011
Messages
57
Reaction score
0
Points
6
While I was randomly checking my status of 2011 MBP, I kept getting this error on disk utility with error "The volume "blah blah blah" was found corrupt and needs to be repaired."

I recently did clean install with lion as well. I created bootable dvd when I purchased Lion so I put the DVD in, and pressed "c". I went through the disk utility off the DVD. In it, it said the disk was fine and working normal...

I went back to Lion and went back to disk utility. It now again says The volume was found corrupt and needs to be repaired. when i try to verify disk and repair disk.

Any advice??
 
Joined
Mar 16, 2011
Messages
57
Reaction score
0
Points
6
Yes, I tried that and it said my volume was fine. and everything is working. but in the lion when i normally boot it, it will say there is a problem... strange..
 

chscag

Well-known member
Staff member
Admin
Joined
Jan 23, 2008
Messages
60,421
Reaction score
752
Points
113
Location
Keller, Texas
Your Mac's Specs
2017 27" iMac, 10.5" iPad Pro, iPhone 7+, iPhone 8, iPhone 11, Numerous iPods, Catalina
Without booting from a separate bootable disk and running Disk Utility it does not reliably report on the condition of the HD. Disk Utility has to have complete control of the HD and it can't do that when the system is up and running. I would say ignore what it's telling you. If the HD is OK when you use the recovery disk, it should be fine. Besides that, if anything is really wrong with your HD, your machine is still under warranty. Make backups just in case. You should be anyway.
 
Joined
Mar 16, 2011
Messages
57
Reaction score
0
Points
6
Thank you for quick response. Yeah I do not see anything that is wrong with my Mac so I should just ignore it for the time being.

Thanks again!
 
Joined
Mar 16, 2011
Messages
57
Reaction score
0
Points
6
Actually, I just reset PRAM. went to disk utility and now it says properly says volume is ok.
 
Top