• Welcome to the new Mac-Forums. See News and Community Announcements for more details.

Site Maintenance 3/20/19

pigoo3

Well-known member
Staff member
Admin
Joined
May 20, 2008
Messages
41,993
Reaction score
671
Points
113
Location
U.S.
Your Mac's Specs
2011 17" MBP 2.2ghz, 16gig ram, OS 10.11.6
Some website maintenance is scheduled for tomorrow 3/20/19 between 8am & 12noon (0800 thru 1200 hours) EDT.

Website operations should not be impacted. If the occasional glitch is encountered...it is very likely maintenance related...and should not last long.

Thanks,

Your Mac-Forums Team
 
Joined
May 21, 2012
Messages
7,838
Reaction score
141
Points
63
Location
13th state, U.S.A.
Your Mac's Specs
iPhone 11 iOS 13, 12.9" iPad Pro 1 iPadOS 13, Late 2014 Mac Mini macOS 10.15
Thanks for the notification.
 

pigoo3

Well-known member
Staff member
Admin
Joined
May 20, 2008
Messages
41,993
Reaction score
671
Points
113
Location
U.S.
Your Mac's Specs
2011 17" MBP 2.2ghz, 16gig ram, OS 10.11.6
Update. Site maintenance work originally scheduled for Wednesday 3/20/19 was pushed back to today 3/22/19 (Friday). If you experience any difficulties reaching the site...it is due to scheduled maintenance.

Your Mac-Forums Team
 

IWT


Joined
Jan 23, 2009
Messages
6,556
Reaction score
236
Points
63
Location
Born Scotland. Worked all over UK. Live in Wales
Your Mac's Specs
iMac 5K Retina 27", August 2019, 3.6GHz Intel Core i9, Memory 32GB, 2TB SSD, macOS Mojave 10.14.6
Funny you should say that, Nick, because on Wednesday afternoon (GMT) I couldn't get access to the Forums for about an hour. Then everything was restored:)

Clearly, just one of those things. And today (Friday) up till now (7pm GMT) all has been fine.

Whatever, we all appreciate the amount of work that goes on in the background to keep the Forums "alive" - and mostly by people who have full-time jobs to contend with.

Ian
 
Joined
May 21, 2012
Messages
7,838
Reaction score
141
Points
63
Location
13th state, U.S.A.
Your Mac's Specs
iPhone 11 iOS 13, 12.9" iPad Pro 1 iPadOS 13, Late 2014 Mac Mini macOS 10.15
It's always hard to know what's going on when the site isn't working, and there is only a "database error" web page displayed.
 

krs


Joined
Sep 16, 2008
Messages
1,728
Reaction score
41
Points
48
Location
Canada
Is there actually a way to get hold of an administrator if the website is not reachable?
All I see is the website contact form which is totally useless in a case like that.
 

Raz0rEdge

Well-known member
Staff member
Moderator
Joined
Jul 17, 2009
Messages
12,664
Reaction score
305
Points
83
Location
MA
Your Mac's Specs
2018 Mac-Mini macOS Catalina 10.15.5, 32 GB
The staff gets the same error when we visit and we can get in touch of the right folks to figure out what's going on. No worries.
 

krs


Joined
Sep 16, 2008
Messages
1,728
Reaction score
41
Points
48
Location
Canada
The staff gets the same error when we visit and we can get in touch of the right folks to figure out what's going on. No worries.
I don't think that is true.
There was a case on this forum just recently where something worked fine for staff but not for regular members.

I'm also an admin on another forum, not Mac related, and I sometimes have to log in with another user name as a regular member with a different browser to see the problems members report.
 

pigoo3

Well-known member
Staff member
Admin
Joined
May 20, 2008
Messages
41,993
Reaction score
671
Points
113
Location
U.S.
Your Mac's Specs
2011 17" MBP 2.2ghz, 16gig ram, OS 10.11.6
Update. Some site maintenance contines today. Expect some up time & down time. Apologies for the inconvenience.

Thanks
 
Joined
May 21, 2012
Messages
7,838
Reaction score
141
Points
63
Location
13th state, U.S.A.
Your Mac's Specs
iPhone 11 iOS 13, 12.9" iPad Pro 1 iPadOS 13, Late 2014 Mac Mini macOS 10.15
What happened to the site icon (favicon?), that appears in the tab?
 

dtravis7


Retired Staff
Joined
Jan 4, 2005
Messages
30,136
Reaction score
702
Points
113
Location
Modesto, Ca.
Your Mac's Specs
iMac late 2012 21.5 i5 10:14. iMac 2010 27"QuadI7 OS10.13, MBPLate2011, iPad Pro10.5", iPhone7
What happened to the site icon (favicon?), that appears in the tab?
What are you seeing? I see a Lock which I have seen on a few other HTTPS sites.
 

krs


Joined
Sep 16, 2008
Messages
1,728
Reaction score
41
Points
48
Location
Canada
What are you seeing? I see a Lock which I have seen on a few other HTTPS sites.
The lock is shown in the URL area just to the left of https.
It should be there with all https sites, not just a few others.

I think what ferrarr is referring to is this which is just to the left of the tab text which is above the URL area, at least in Firefox

Mac-Forum.jpg
 
Joined
May 21, 2012
Messages
7,838
Reaction score
141
Points
63
Location
13th state, U.S.A.
Your Mac's Specs
iPhone 11 iOS 13, 12.9" iPad Pro 1 iPadOS 13, Late 2014 Mac Mini macOS 10.15
Yes to what @krs posted, although it is back now. I used Pinned tabs in Safari, and it was a different icon earlier.
 

dtravis7


Retired Staff
Joined
Jan 4, 2005
Messages
30,136
Reaction score
702
Points
113
Location
Modesto, Ca.
Your Mac's Specs
iMac late 2012 21.5 i5 10:14. iMac 2010 27"QuadI7 OS10.13, MBPLate2011, iPad Pro10.5", iPhone7
The lock is shown in the URL area just to the left of https.
It should be there with all https sites, not just a few others.

I think what ferrarr is referring to is this which is just to the left of the tab text which is above the URL area, at least in Firefox

Sorry I was half asleep when I saw his post. Was up most of the night checking if the forums were back up!

I also now see the the MF Favicon in the tab now. Maybe when the site first came back up things were still being sorted out.
 

chscag

Well-known member
Staff member
Admin
Joined
Jan 23, 2008
Messages
60,470
Reaction score
756
Points
113
Location
Keller, Texas
Your Mac's Specs
2017 27" iMac, 10.5" iPad Pro, iPhone 7+, iPhone 8, iPhone 11, Numerous iPods, Catalina
I also now see the the MF Favicon in the tab now. Maybe when the site first came back up things were still being sorted out.
Same here Dennis. Looks like the site certificate is in place again - no more "not secure" warnings are showing up. And yes, the site icon is back.

Now we'll see if it remembers our profile when logging back in. It would not allow logging on automatically when the site certificate was down.
 

dtravis7


Retired Staff
Joined
Jan 4, 2005
Messages
30,136
Reaction score
702
Points
113
Location
Modesto, Ca.
Your Mac's Specs
iMac late 2012 21.5 i5 10:14. iMac 2010 27"QuadI7 OS10.13, MBPLate2011, iPad Pro10.5", iPhone7
Same here Dennis. Looks like the site certificate is in place again - no more "not secure" warnings are showing up. And yes, the site icon is back.

Now we'll see if it remembers our profile when logging back in. It would not allow logging on automatically when the site certificate was down.
I Just logged out and back in and all is fine.
 

pigoo3

Well-known member
Staff member
Admin
Joined
May 20, 2008
Messages
41,993
Reaction score
671
Points
113
Location
U.S.
Your Mac's Specs
2011 17" MBP 2.2ghz, 16gig ram, OS 10.11.6
Hello everyone. Firstly apologies for the site being a bit touch & go and unstable the past couple days. The maintenance scheduled for last week primarily ended up being performed yesterday (Monday 3-25-19) and a little bit today (Tuesday 3-26-19). Really really appreciate everyone's patience & understanding. Approximately 95-99% of the maintenance tasks have been completed.:)

Boy o' boy...we REALLY have some eagle-eyed members!;) Every site issue I was noticing...someone also posted in this thread. Really really appreciate this feedback...since having hundreds of sets of eye's really makes spotting unusual things so much easier.

Wanted to ask for a bit of assistance. Need to provide a final report with the folks that did the site maintenance that everything is ok & has been addressed. If you see something that's not operating as it should (buttons when clicked are going to the correct page, items such as the profile/settings area's are accessible & working, etc.) ...or not looking as it should (graphics or images) compared to how the site would have worked a few days or a week ago...please post here in the next 4-5 hours.

Thanks much.:)

p.s. If anyone does spot something unusual...please clear your browsers cache first...before posting a possible issue. The browser cache and/or cookies may still have some settings/info stored from before the site maintenace was performed...and may not reflect how things are operating now. Thanks.

p.p.s. If someone doesn't know how to clear the browser cache in newer versions of Safari...here's the procedure:

- Safari drop down menu.
- Click on "Preferences".
- Click on the "Privacy" tab/button.
- Next click on the "Manage Website Data" button.
- In the next window that appears...depending on how much website info is cached (# of sites)...the list may take a little while to populate.
- Scroll down the list...select Mac-Forums.com...then click the "Remove" button.

This will only clear the cached info for Mac-Forums.com.:)
 
Last edited:

dtravis7


Retired Staff
Joined
Jan 4, 2005
Messages
30,136
Reaction score
702
Points
113
Location
Modesto, Ca.
Your Mac's Specs
iMac late 2012 21.5 i5 10:14. iMac 2010 27"QuadI7 OS10.13, MBPLate2011, iPad Pro10.5", iPhone7
So far Nick I have tried a lot of things and everything is working. Will keep testing things and report back if I see anything wrong.
 

pigoo3

Well-known member
Staff member
Admin
Joined
May 20, 2008
Messages
41,993
Reaction score
671
Points
113
Location
U.S.
Your Mac's Specs
2011 17" MBP 2.2ghz, 16gig ram, OS 10.11.6
One issue I'm spotting has to do with the site favicon in the address field. I'm working with multiple computers on my end. After clearing caches (Safari)...most of them are displaying this:

Screen Shot 2019-03-26 at 4.12.13 PM.png

But one of the computers continues to display this:

Screen Shot 2019-03-26 at 4.10.57 PM.png

Would love to hear if anyone else is also seeing the globe favicon...or if its just me.;)

Thanks,

Nick
 
Top