iomega drive works on one mac, not the other...

Joined
Feb 5, 2010
Messages
1
Reaction score
0
Points
1
So we have this iomega drive (model GPHDU) that is USB and 300 gigs.

It works fine on a new iMac, Intel core duo, running 10.6, no problems.
It works fine on an old iBook, PPC, running Tiger 10.4, no problems.

The weird thing is, the iomega drive will NOT work on an in-between machine: a PPC 17" 1.67 PowerBook! When we attach the drive to either USB port on this machine, the drive does not register in the Finder, and the drive light does not even come on; it just clicks faintly.

To reiterate, the iomega is fine; it works brilliantly in the newer and older machines. Just not on the PowerBook.

It should be noted that the PowerBook has a dead hard drive, and is running 10.4 off a bootable firewire drive. Maybe that's it?
 

chscag

Well-known member
Staff member
Admin
Joined
Jan 23, 2008
Messages
65,247
Reaction score
1,834
Points
113
Location
Keller, Texas
Your Mac's Specs
2017 27" iMac, 10.5" iPad Pro, iPhone 8, iPhone 11, iPhone 12 Mini, Numerous iPods, Monterey
I'll bet your Powerbook USB ports are not putting out enough power to drive the iOmega. Try using a dual USB connector from the iOmega to two USB ports at once on the Powerbook. It'll probably work that way.

Regards.
 

Shop Amazon


Shop for your Apple, Mac, iPhone and other computer products on Amazon.
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon and affiliated sites.
Top