Exchange Server and Internet Connection

Joined
Dec 14, 2005
Messages
5
Reaction score
0
Points
1
Our third party network/server person set up Entourage on our two Macs to work with the Exchange Server. Both are PowerMac G5 running 10.3.7 on a wired network. Before his tampering, the internet worked great. Speed tests currently show 1346 kbps up and down, but it takes an extremely long time to load pages. You click, the wheel spins for a minute or two on the old screen, then the new page comes up partially loaded and takes another minute to finish loading. The five PCs on the network still run normally - only the Macs he worked on were effected. Any ideas on what the problem may be or how to fix it?
 

cwa107


Retired Staff
Joined
Dec 20, 2006
Messages
27,038
Reaction score
810
Points
113
Location
Lake Mary, Florida
Your Mac's Specs
14" MacBook Pro M1 Pro, 16GB RAM, 1TB SSD
Our third party network/server person set up Entourage on our two Macs to work with the Exchange Server. Both are PowerMac G5 running 10.3.7 on a wired network. Before his tampering, the internet worked great. Speed tests currently show 1346 kbps up and down, but it takes an extremely long time to load pages. You click, the wheel spins for a minute or two on the old screen, then the new page comes up partially loaded and takes another minute to finish loading. The five PCs on the network still run normally - only the Macs he worked on were effected. Any ideas on what the problem may be or how to fix it?

It's hard to answer this without fully understanding your network infrastructure. How large is your office and what kind of Internet connectivity do you have? Is your Exchange Server internal?
 

Shop Amazon


Shop for your Apple, Mac, iPhone and other computer products on Amazon.
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon and affiliated sites.
Top