Please visit the new Mac-Forums Facebook page:
Join Us @ Mac-Forums Facebook Page



Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Links not working
    I have a newer MacBook Air running the latest OS. My problem is that recently the favorites links and links on websites stop working after about 5 minutes or when I have changed sites a couple of times. Back arrow is a guaranteed killer. Recent changes I have made include using my laptop to back up my phone. I have cleared history and cookies to rectify this to no avail. Re starting fixes things for a very short while. I have restarted my modem. can't think of any setting that I might have changed. Ran the included Apple software diagnostic and got bupkis. Any ideas? Thanks

  2. #2
    Links not working
    MacInWin's Avatar
    Member Since
    Jan 01, 2009
    Location
    Winchester, VA
    Posts
    7,006
    Your Mac's Specs
    MBP 15" Mid 2015, iPhone 11 Pro, an iMac, plus ATVs, AWatch, MacMini
    Rep Power
    27
    What browser? It sounds more like a browser issue than anything else.
    Jake

  3. #3
    Safari

  4. #4
    Links not working
    MacInWin's Avatar
    Member Since
    Jan 01, 2009
    Location
    Winchester, VA
    Posts
    7,006
    Your Mac's Specs
    MBP 15" Mid 2015, iPhone 11 Pro, an iMac, plus ATVs, AWatch, MacMini
    Rep Power
    27
    Safari does not work that way for me. Do you have any third-party utilities installed (antivirus, malware, cleaners, helpers, speed ups, download managers, etc)?
    Jake

  5. #5
    Me either. My last MBP went 8 years without a hiccup. No 3rd party software. I will mention that my GMail app is affected by this( it won’t load) when links stop working and I try to launch gmail to see what happens. Thanks for helping.

  6. #6
    Links not working
    MacInWin's Avatar
    Member Since
    Jan 01, 2009
    Location
    Winchester, VA
    Posts
    7,006
    Your Mac's Specs
    MBP 15" Mid 2015, iPhone 11 Pro, an iMac, plus ATVs, AWatch, MacMini
    Rep Power
    27
    You might try booting in Safe Mode to see if the problem persists there. If not, then reboot and see if it's fixed. Might be something in cache???
    Jake

  7. #7
    Me either. My last MBP went 8 years without a hiccup. No 3rd party software. I will mention that my GMail app is affected by this( it won’t load) when links stop working and I try to launch gmail to see what happens. Thanks for helping.

  8. #8
    Links not working
    IWT's Avatar
    Member Since
    Jan 23, 2009
    Location
    Born in Scotland, Worked in Scotland then England, Now live in Wales
    Posts
    6,053
    Your Mac's Specs
    iMac 5K Retina 27", August 2019, 3.6GHz Intel Core i9, Memory 32GB, 2TB SSD, macOS Mojave 10.14.6
    Rep Power
    20
    Safe Mode is an excellent idea because (a) it disables all third party and non-essential apps and (b) it carries out internal maintenance including the clearing of hidden, as well as open, caches.

    If you need assistance in booting into Safe Mode, just ask. Always happy to help.

    Ian
    Ian

  9. #9
    Just home from work. I'll give safe mode a try later. Let you know then . Thanks for all the help.

  10. #10
    Re started in safe mode. Everything worked great. Deleted the only two log in items I had and re started.good for a bit but then same issue with links not working. What I mean by that to be clear is that I will click a link in top sites and the progress bar will start and then just stall. never moves after that. Clicking any other button gets the same response. Progress bar starts and then stops as if its trying to connect but can't. Currently working in safe mode to keep from getting frustrated. Any ideas? thanks again.

  11. #11
    Links not working
    IWT's Avatar
    Member Since
    Jan 23, 2009
    Location
    Born in Scotland, Worked in Scotland then England, Now live in Wales
    Posts
    6,053
    Your Mac's Specs
    iMac 5K Retina 27", August 2019, 3.6GHz Intel Core i9, Memory 32GB, 2TB SSD, macOS Mojave 10.14.6
    Rep Power
    20
    The general advice is that if all is well in Safe Mode, but fails in normal mode, then a third party app is, in some way, interfering with the proper working of the OS.

    It's tiresome in the extreme, but it means you have to isolate the "app or agency" that is influencing the proper behaviour of your OS.

    You can use Activity Monitor to disable any applications that could conceivably be the culprit. And there could be many. When things are back to normal, then you gradually reintroduce the apps to find the baddy. It really is a thankless task.

    Good luck.

    Ian
    Ian

  12. #12
    Links not working
    ferrarr's Avatar
    Member Since
    May 21, 2012
    Location
    Pawtucket, RI, US
    Posts
    6,952
    Your Mac's Specs
    L2014 Mac mini macOS 15, iPhone 8+ iOS 13, 12.9" iPad Pro 1 iPadOS 13,  Pencil 1
    Rep Power
    14
    Have you installed a VPN, or any other network/internet app? It sounds like some network/internet issue.

    Can you do anything online? Email? Check the macOS App Store? Other?
    Last edited by ferrarr; 09-04-2019 at 02:03 PM. Reason: finished thought.....
    -- Bob --
    Please backup. Everything has a life cycle, unexpected and warning free. Nothing will last as long as you want it to.

  13. #13
    Links not working
    MacInWin's Avatar
    Member Since
    Jan 01, 2009
    Location
    Winchester, VA
    Posts
    7,006
    Your Mac's Specs
    MBP 15" Mid 2015, iPhone 11 Pro, an iMac, plus ATVs, AWatch, MacMini
    Rep Power
    27
    What I mean by that to be clear is that I will click a link in top sites and the progress bar will start and then just stall.
    That is different that what I thought you were saying. That's a stall, usually caused by some DNS issue. Check your DNS provider in System Preferences/Network/Advanced. You can use either or both of Google's DNS servers at 8.8.8.8 and 8.8.4.4. Also, make sure you use the DNS servers your ISP recommends, which can usually be reached at the IP address of the router. If your IP on the Mac is 192.168.1.x, then the router is usually at 192.169.1.1, for example
    Jake

  14. #14
    I can e-mail, check app store, etc for a short while before things hang up. When that happens the first time it doesn't ever correct itself. No other links or arrows or buttons work. In safe mode there are no issues. I have only installed the gmail app on this computer and that precedes this issue by several months. I wouldn't know how to install a vpn so probably not that. Only thing I have loaded on my computer is a recent transfer of photos from my phone to the laptop and did a backup of my phone on the laptop. Deleted the backups when I thought that might be the problem but no change. Thank you for helping.

  15. #15
    Under DNS I have 198.168.1.x and nothing else in either box. Does this sound ok with the limited info I am able to give you

    - - - Updated - - -

    What do you think about installing a different browser?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Links not working in iOS
    By scifisicko in forum iOS and Apps
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2017, 05:07 PM
  2. links not working properly
    By benrymnd in forum Apple Desktops
    Replies: 16
    Last Post: 11-09-2016, 04:53 PM
  3. links not working
    By benrymnd in forum macOS - Operating System
    Replies: 7
    Last Post: 06-21-2016, 02:51 PM
  4. links not working
    By benrymnd in forum macOS - Operating System
    Replies: 6
    Last Post: 09-21-2015, 02:21 PM
  5. Google links not working
    By jenkkhof in forum macOS - Operating System
    Replies: 7
    Last Post: 11-14-2012, 10:22 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •