Please visit the new Mac-Forums Facebook page:
Join Us @ Mac-Forums Facebook Page



Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Magsafe/Battery Problem: No Magsafe light, Battery not charging
    empty_noise's Avatar
    Member Since
    Feb 10, 2008
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    123
    Your Mac's Specs
    MacBook (Mid-2007, 10.5.8) + MacBook Pro (Late-2008, 10.9) - See Signature
    Rep Power
    12
    Magsafe/Battery Problem: No Magsafe light, Battery not charging
    The light on the Magsafe to my Mid-2007 MacBook doesn't come on and when I check the battery it says the "Battery is not charging."

    The MacBook has no problem seeing that the AC is plugged in and I can run it off the power adapter just fine.

    iStat Pro reports the battery has 95 cycles on it and that the battery health is 100%.

    coconutBattery 2.6.6:


    Anything I can try out or do I need to bring it in for an AppleCare repair.

    MB | Mid-2007 | 13-inch | 2.16GHz Core 2 Duo | 2GB DDR2 | 120GB HDD | GMA 950 | White
    MBP | Late-2008 | 15-inch | 2.4GHz Core 2 Duo | 4GB DDR3 | 250GB HDD | 9400M + 9600M GT w/ 256MB GDDR3 | Unibody

  2. #2
    Magsafe/Battery Problem: No Magsafe light, Battery not charging
    empty_noise's Avatar
    Member Since
    Feb 10, 2008
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    123
    Your Mac's Specs
    MacBook (Mid-2007, 10.5.8) + MacBook Pro (Late-2008, 10.9) - See Signature
    Rep Power
    12
    Okay, I have no idea what happened but the problem fixed itself...

    I tried resetting SMC and PRAM to no effect, AC cord wasn't damaged, and there wasn't any dust/dirt on the connection as far I could tell,
    just whatever I tried to fix it did nothing..

    So I just left it turned off and unplugged overnight, tried again this morning and again in a different room, nothing.

    Come back into my home office, plug it again one more time, and suddenly the MagSafe LED light comes on, I turn it on and sure enough it's charging now...

    Go figure.

    MB | Mid-2007 | 13-inch | 2.16GHz Core 2 Duo | 2GB DDR2 | 120GB HDD | GMA 950 | White
    MBP | Late-2008 | 15-inch | 2.4GHz Core 2 Duo | 4GB DDR3 | 250GB HDD | 9400M + 9600M GT w/ 256MB GDDR3 | Unibody

  3. #3
    chas_m
    Guest
    Very often I find that bit of rock or dirt has wedged into the magsafe connector, blocking a full connection. A few puffs of air often does the trick.

    A bit of metal getting caught in there can cause a short, so you have to be careful with it. Glad to hear yours is working properly now.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. magsafe problem (hot connector/stops charging)
    By robindra in forum Apple Notebooks
    Replies: 2
    Last Post: 06-04-2011, 01:47 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 07-27-2010, 09:14 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 06-27-2009, 08:53 AM
  4. Replies: 5
    Last Post: 04-11-2009, 11:47 PM
  5. A new MagSafe fixed my battery issue..
    By slashd0t in forum Apple Notebooks
    Replies: 7
    Last Post: 04-09-2008, 09:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •