Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    links not showing ?
    christm's Avatar
    Member Since
    Dec 18, 2005
    Location
    Devon, England
    Posts
    2,288
    Specs:
    ibook g4, imac 2ghz c2d, mbp 2.4ghz c2d - 10.5.1
    links not showing ?
    on some pages i have a white background and the page that the user is on the link disapears because the text is white. how can i make the link keep showing and still have a white background ?

    b) how can i change the theme for my whole site ?

    there should be a welcome link next to the madeline page link


    thanks
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    links not showing ?

    Member Since
    May 10, 2007
    Posts
    502
    Specs:
    Mac pro quad 2.66 / G5 1.8
    Quote Originally Posted by christm View Post
    on some pages i have a white background and the page that the user is on the link disapears because the text is white. how can i make the link keep showing and still have a white background ?

    b) how can i change the theme for my whole site ?

    there should be a welcome link next to the madeline page link


    thanks
    Not entirely clear what you're asking - but maybe you're using CSS and the hover colour is set to white - you just need to change that to something darker.

    I don't know what the 'theme' question means at all.

    [edit] OK, so I just realised, you mean the site you have linked in your profile.

    It's Working for me. The links are java script and change as you hover over them. If someone is on a very slow connection, the alternative image might take a while to load, so it'd just swap in a blank.

    I'd suggest you use CSS anyway - it'll work much faster, and considering how little difference there is between the normal and hover images you're using, you can make it look about the same anyway.

  3. #3
    links not showing ?
    christm's Avatar
    Member Since
    Dec 18, 2005
    Location
    Devon, England
    Posts
    2,288
    Specs:
    ibook g4, imac 2ghz c2d, mbp 2.4ghz c2d - 10.5.1
    thanks for replying.

    i dont know how to code much apart form marquee's and bold etc.. the basics.

    i use iweb and the themes that come with iweb - i would like to use a different theme for my whole site.

    is this possible to change the theme for the whole site ?

  4. #4
    links not showing ?

    Member Since
    May 10, 2007
    Posts
    502
    Specs:
    Mac pro quad 2.66 / G5 1.8
    Ah, understood.

    Afraid I'm not familiar with how Iweb works - I don't know what you can and can't do.

    It looks like the way that page works is by using javascript. Each element (your page links) has 2 pictures. One is plain, the other bold. When you put the mouse on it, it swaps the plain one for the bold one using javascript.

    If the bold one doesn't load quickly enough, you'd just get a blank show up.

    With css, it's quicker, as it just changes the properties of a piece of text - everything you need is already there when the page is loaded.

    Whether you can do that with Iweb I don't know. If you want to try it, I can show you what the code should look like.

    Ref themes, I can't help at all. Sorry . . .

  5. #5
    links not showing ?
    christm's Avatar
    Member Since
    Dec 18, 2005
    Location
    Devon, England
    Posts
    2,288
    Specs:
    ibook g4, imac 2ghz c2d, mbp 2.4ghz c2d - 10.5.1
    ok i will stick with iweb for know.

    by the way- i have made a very very basic page with a few videos on it for my site using dreamweaver. check it out here.

    http://web.mac.com/christm3/iWeb/Chr...l%20page-1.htm

    i would like to improve it. any tips ?

  6. #6
    links not showing ?

    Member Since
    May 10, 2007
    Posts
    502
    Specs:
    Mac pro quad 2.66 / G5 1.8
    Quote Originally Posted by christm View Post
    ok i will stick with iweb for know.

    by the way- i have made a very very basic page with a few videos on it for my site using dreamweaver. check it out here.

    http://web.mac.com/christm3/iWeb/Chr...l%20page-1.htm

    i would like to improve it. any tips ?
    I'd suggest you take a look at tables for laying out pages.

    There's nothing wrong with that page, but you'll notice if you resize it, the videos go from being beside each other to on top of each other - if you lay the page into tables they'll stay put. It's no biggie for something with 2 vids like that, but if you want to lay out thumbnails etc, you'll really have no choice.

    There are other ways to do that, but I'd say for someone with less experience, that's probably the easiest way.

    If you want, I'll copy the page, reset it a little and send it back to you so you can see the way it would work.

    [edit] You might also change the page title from 'untitled document' to something more descriptive. It's in the code, in the , < head > section between the title tags. In dreamweaver you can just change it in the box above the editing window.

  7. #7
    links not showing ?
    christm's Avatar
    Member Since
    Dec 18, 2005
    Location
    Devon, England
    Posts
    2,288
    Specs:
    ibook g4, imac 2ghz c2d, mbp 2.4ghz c2d - 10.5.1
    heya thanks very much for the tips.

    i will put the videos and text in a table - can i use layers instead as i find they are easier to move around or will it not work ?

    yh your are welcome to copy the page. Please PM me once you have changed it.

    thanks

    chris.

  8. #8
    links not showing ?

    Member Since
    May 10, 2007
    Posts
    502
    Specs:
    Mac pro quad 2.66 / G5 1.8
    Quote Originally Posted by christm View Post
    heya thanks very much for the tips.

    i will put the videos and text in a table - can i use layers instead as i find they are easier to move around or will it not work ?

    yh your are welcome to copy the page. Please PM me once you have changed it.

    thanks

    chris.
    Definitely. The more you experiment the better! The page is fine, but like all things it can be improved. (Well, except maybe for Jessica Albas bum, but that's not really relevant).

    I'll have a fiddle around and send you some ideas, but the more you do yourself, the more you'll learn. Keep it up!

  9. #9
    links not showing ?
    christm's Avatar
    Member Since
    Dec 18, 2005
    Location
    Devon, England
    Posts
    2,288
    Specs:
    ibook g4, imac 2ghz c2d, mbp 2.4ghz c2d - 10.5.1
    ok thanks.

  10. #10
    links not showing ?
    pythonman's Avatar
    Member Since
    Jun 13, 2007
    Location
    Richmond, Virginia
    Posts
    20
    Specs:
    17" Macbook Pro, 30Gb ipod video, and python
    <body bgcolor=white text=black link=black vlink=black alink=black>
    </body>

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stills not showing up (or showing up 'late') in iMovie playback
    By xandnotx in forum OS X - Apps and Games
    Replies: 1
    Last Post: 12-14-2010, 01:13 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 03-31-2010, 10:55 PM
  3. Links?
    By SonicBoom in forum iOS and Apps
    Replies: 1
    Last Post: 01-08-2009, 11:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •