Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Another Iweb problem :(

    Member Since
    Sep 13, 2009
    Posts
    3
    Another Iweb problem :(
    Ok First I must admit I am not a mac user Great. Now that thats out of the way let me tell you whats going on.

    I had someone I know ask me if I can make a quick edit on their webpage. I primarily deal with wordpress and SEO but I figured it would not be a big issue to change one line of text on his iweb created site.

    so I make a backup of his entire site and proceed to edit the one line of text I upload the new file and BAM the page is all messed up. it is no longer displaying his navigation or background. I looked over all the code comparing it to his other pages and nothing is wrong. So I say no problem I will just upload the original file and it will all be fixed. Well I was wrong again. Still the same problem.

    I proceeded to check the page in every browser I have.

    Firefox - not working correctly
    IE - Not working correctly
    Opera, Safari, Chrome - Working like a charm.

    Anyone have any idea what would be causing this to work on the 3 browsers but not the other 2?

    I just want to get this fixed...lol

    Thanks

  2. #2
    Another Iweb problem :(
    xstep's Avatar
    Member Since
    Jun 25, 2005
    Location
    On the road
    Posts
    3,231
    Specs:
    2011 MBP, i7, 16GB RAM, MBP 2.16Ghz Core Duo, 2GB ram, Dual 867Mhz MDD, 1.75GB ram, ATI 9800 Pro vid
    No idea. The HTML that iWeb creates is ugly and over complicated.

    You can only edit iWeb content using the iWeb editor on a Mac. Did you use iWeb to do the edit or did you manually do it?
    CameraTime - Time lapse photography for novice and advanced users.

    When asking questions, post the version of your software. You'll receive better answers.

    Please post your results to the thread as it is good feedback.

  3. #3
    Another Iweb problem :(

    Member Since
    Sep 13, 2009
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by xstep View Post
    No idea. The HTML that iWeb creates is ugly and over complicated.

    You can only edit iWeb content using the iWeb editor on a Mac. Did you use iWeb to do the edit or did you manually do it?

    I used a plain text editor, conTEXT to be exact. I can understand needing to use iWeb to edit the page, but we are talking 1 line of text. There was no code change what so ever.

    And more puzzling is the fact that it works in 3 out of 5 browsers.

    Thanks for your help. Anyone else have an idea?

  4. #4
    Another Iweb problem :(
    iPod Nano's Avatar
    Member Since
    May 15, 2009
    Posts
    1,096
    Specs:
    White MacBook. iLife '09. iWork '09. Mac OS X 10.6
    All I can tell you is that iWeb is the worst way to go! Just code the HTML yourself, and you'll avoid a real mess.
    Chris K.

  5. #5
    Another Iweb problem :(
    vansmith's Avatar
    Member Since
    Oct 19, 2008
    Location
    Toronto
    Posts
    19,395
    Specs:
    2012 13" MBP (2.5 i5, 8GB)
    I agree with xstep - the content that iWeb creates is needlessly complex. Regardless of that, what did you change? Can you provide us with a sample? What is the URL?
    Important Links: Community Guidelines : Use the reputation system if you've been helped.
    M-F Blog :: Write for the blog
    Writing a Quality Post

  6. #6
    Another Iweb problem :(

    Member Since
    Sep 13, 2009
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by iPod Nano View Post
    All I can tell you is that iWeb is the worst way to go! Just code the HTML yourself, and you'll avoid a real mess.

    Coding the html is not the issue. I would personally not use iWeb. But they have and that is what they are working with. It is not my site.

    As far as what I changed here is an example....


    Original Example - Tonights event is closed do to rain

    New Example - Tonights event is open as planned.

    I simply opened up a text editor, changed the line to reflect the new text, saved and uploaded the file via ftp. When I see that it did not work, I uploaded the original file and the page remained the same. I touched no code just a line of text.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. iWeb Problem
    By brendan67 in forum Web Design and Hosting
    Replies: 0
    Last Post: 09-02-2011, 07:11 PM
  2. Problem with Iweb
    By DeNnZ in forum Web Design and Hosting
    Replies: 1
    Last Post: 05-26-2011, 01:25 AM
  3. iWeb Problem
    By Georgia's Dad in forum Web Design and Hosting
    Replies: 1
    Last Post: 02-04-2011, 08:31 AM
  4. Iweb problem
    By b4ssy in forum Web Design and Hosting
    Replies: 3
    Last Post: 06-01-2009, 03:03 AM
  5. Problem with iWeb.
    By blinkdude182 in forum Web Design and Hosting
    Replies: 1
    Last Post: 04-18-2007, 02:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •