Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    I'm having a problem with video playback on my iMac

    Member Since
    Aug 03, 2011
    Posts
    4
    I'm having a problem with video playback on my iMac
    it's about two years old and I'm running Snow Leopard.

    I can't see the video on this page for example

    The Great Camera Shootout 2011: SCCE ~ Episode Two | Zacuto USA

    The Great Camera Shootout 2011: SCCE ~ Episode Two | Zacuto USA


    any suggestions on how to troubleshoot this problem?

  2. #2
    I'm having a problem with video playback on my iMac
    dtravis7's Avatar
    Member Since
    Jan 04, 2005
    Location
    Modesto, Ca.
    Posts
    28,481
    Specs:
    iMac late 2007 10.11.b4, iMac 2008 10.10.5, Macbook2007 10.7.5, Mac Mini 10.7.5, iPhone 3GS Note 8!!
    What do you see? Black screen? Any sound? Only issue here is choppy playback as that site here is very slow at getting the movie to my browser so there are pauses.

    Do you have Perian installed? The videos are mp4's. If you install Perian it should play.

  3. #3
    I'm having a problem with video playback on my iMac
    chas_m's Avatar
    Member Since
    Jan 22, 2010
    Location
    Victoria, BC
    Posts
    18,970
    Specs:
    Mid-2012 MBP (16GB, 1TB HD), Monoprice 24-inch second monitor, iPhone 5s 32GB, iPad Air 2 64GB
    Same here, DTravis. Choppy, but I can see and hear it just fine, particularly if I let it load. And I'm on a 2007 Blackbook

    Most likely a Flash issue, judging from my fans.

  4. #4
    I'm having a problem with video playback on my iMac
    jram's Avatar
    Member Since
    Apr 08, 2005
    Posts
    472
    I use Safari "Webkit" with clicktoflash, it opens with Quicktime and is crystal clear..

  5. #5
    I'm having a problem with video playback on my iMac
    dtravis7's Avatar
    Member Since
    Jan 04, 2005
    Location
    Modesto, Ca.
    Posts
    28,481
    Specs:
    iMac late 2007 10.11.b4, iMac 2008 10.10.5, Macbook2007 10.7.5, Mac Mini 10.7.5, iPhone 3GS Note 8!!
    Chas, if I let a bit load first, it's smooth on my iMac. The jerkiness here was it running out of data and having to pause to catch up.

    It is playing it in Flash.

  6. #6
    I'm having a problem with video playback on my iMac
    chas_m's Avatar
    Member Since
    Jan 22, 2010
    Location
    Victoria, BC
    Posts
    18,970
    Specs:
    Mid-2012 MBP (16GB, 1TB HD), Monoprice 24-inch second monitor, iPhone 5s 32GB, iPad Air 2 64GB
    As jram notes, the video plays in Flash by default but if you deactivate Flash as he's done, it "falls back" to HTML5 (which probably runs better!).

  7. #7
    I'm having a problem with video playback on my iMac
    dtravis7's Avatar
    Member Since
    Jan 04, 2005
    Location
    Modesto, Ca.
    Posts
    28,481
    Specs:
    iMac late 2007 10.11.b4, iMac 2008 10.10.5, Macbook2007 10.7.5, Mac Mini 10.7.5, iPhone 3GS Note 8!!
    Quote Originally Posted by chas_m View Post
    As jram notes, the video plays in Flash by default but if you deactivate Flash as he's done, it "falls back" to HTML5 (which probably runs better!).
    I tried it in Firefox 5 which I have set up that way and it played the MP4 and looked GREAT. I have not tried Click To Flash yet in Lion. I guess I should!

  8. #8
    I'm having a problem with video playback on my iMac

    Member Since
    Aug 03, 2011
    Posts
    4
    same problem with this video

    ‪Oklahoma Football 2011: Number 8‬‏ - YouTube

    " and her occurred, please try again later"

    the message on the first video above was
    " Oops, there was a problem loading this video"

    info Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.6;

    both videos play just fine in Google Chrome?

  9. #9
    I'm having a problem with video playback on my iMac
    PatM's Avatar
    Member Since
    Jun 27, 2011
    Location
    Seattle
    Posts
    258
    Specs:
    Late 2013 MBP 15" I7 2.3 Ghz 16 GB Ram 500 GB SSD Retina
    I really don't know how to trouble shoot your problem. I am running Safari on Lion with whatever comes with the laptop. (By that I mean no special software at all.) All videos on all of the sites that you referenced worked just great. I didn't have any problems at all.

    Did you try in Safari? It may not work very well in that either. Safari is a much better browser in Lion than it was in SL so that may not tell you much.

    Do you have any software that has been added to enhance or help with downloads or do you have any AV software active? Gosh I really don't know what to look at. Obviously others with more skill are going to have to chip in.

    At least you know it's not the websites. At least at this time of night. All videos worked just fine on my connection.

    Regards,

    Pat
    15 " 2013 MBP OS X Ver. 10.9.1 16 GB Memory, 500 GB SSD, Retina, 2.3 Ghz I7, 30GB IPhone 5, 2012 Mini Cooper JCW Coupe, 2014 Toyota Corolla, 2007 Trailblazer, 2 RC Planes, 1 fantastic wife who puts up with my toys. Still Married After 30 Years.

  10. #10
    I'm having a problem with video playback on my iMac
    chas_m's Avatar
    Member Since
    Jan 22, 2010
    Location
    Victoria, BC
    Posts
    18,970
    Specs:
    Mid-2012 MBP (16GB, 1TB HD), Monoprice 24-inch second monitor, iPhone 5s 32GB, iPad Air 2 64GB
    The OP has already been given the answer -- in fact, he's been given two answers, both of which will work. It's up to him to read, understand and follow through.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Lightroom generated video playback problem with Quicktime
    By DianeK in forum Movies and Video
    Replies: 0
    Last Post: 08-30-2011, 02:24 PM
  2. strange problem while video playback
    By psaxena in forum Switcher Hangout
    Replies: 3
    Last Post: 10-23-2009, 09:29 AM
  3. eMac video playback problem
    By kris.rhys in forum Apple Desktops
    Replies: 7
    Last Post: 10-11-2009, 10:56 PM
  4. video playback help
    By Nodari in forum Movies and Video
    Replies: 0
    Last Post: 02-04-2007, 05:36 AM
  5. Video Playback Issue
    By VictoryRed in forum Movies and Video
    Replies: 3
    Last Post: 09-27-2006, 04:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •