Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    wicker_man's Avatar
    Member Since
    Mar 15, 2006
    Location
    Caught somewhere in time...
    Posts
    345
    Specs:
    MacBook Pro 15" 2.2GHz/4GB/250GB, G4 Cube 450MHz + 17" Studio LCD
    Parallels XP Boot Problem
    I had a quick search on the forum for a similar issue but couldn't find anything.

    The other day, my MBP went to sleep whilst XP was running through Parallels, and for some reason it didn't want to wake up.

    After forcing a reboot into Leopard, I opened Parallels but it quit as soon as it launched. I tried again, and during the boot my MBP had a kernel panic and needed to be rebooted.

    After rebooting, everything seemed fine in Leopard, but when I try to boot Windows in Parallels, it comes up with:

    Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
    <Windows root>\system32\ntoskrnl.exe
    Please re-install a copy of the above file.
    I then tried restarting into Windows via Boot Camp and it started up and ran normally, which I found a bit strange.

    Has anybody experienced a similar issue? Any possible solutions? XP works fine through Boot Camp, and the error only comes up in Parallels. Any help appreciated. Thanks.
    MacBook Pro 15" 2.2GHz, PowerMac G4 Cube + 17" LCD Studio Display, 2x1TB WD My Book Studio (FW800)
    iPod Classic 160GB (Black), 3rd gen 40GB, iPhone 2G 16GB + Denon AH-C551K
    NAD C370 + B&W 686 + Grado SR80

  2. #2

    nirvana's Avatar
    Member Since
    Jan 09, 2007
    Location
    UK
    Posts
    401
    I've never had that particular problem however i find that every few months my VM won't boot for one reason or another. I always make a back up of the virtual machine (located in documents-parallels.) Then if I have a problem i just delete the virtual machine that isn't working and replace it with the back up it's really simple.
    Crack that whip…..liquorish whip.

  3. #3

    wicker_man's Avatar
    Member Since
    Mar 15, 2006
    Location
    Caught somewhere in time...
    Posts
    345
    Specs:
    MacBook Pro 15" 2.2GHz/4GB/250GB, G4 Cube 450MHz + 17" Studio LCD
    Thanks for the reply.

    I tried deleting the virtual machine and creating a new one (from my Boot Camp partition) but it still comes up with the same problem.
    MacBook Pro 15" 2.2GHz, PowerMac G4 Cube + 17" LCD Studio Display, 2x1TB WD My Book Studio (FW800)
    iPod Classic 160GB (Black), 3rd gen 40GB, iPhone 2G 16GB + Denon AH-C551K
    NAD C370 + B&W 686 + Grado SR80

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Boot Camp / Parallels Problem
    By deathcab1 in forum Switcher Hangout
    Replies: 11
    Last Post: 07-15-2008, 04:34 PM
  2. Parallels destroyed ability to boot windows via Boot Camp and virtually
    By nysus in forum Running Windows (or anything else) on your Mac
    Replies: 0
    Last Post: 07-09-2008, 04:51 PM
  3. Parallels to Boot Camp
    By ackvor in forum Running Windows (or anything else) on your Mac
    Replies: 1
    Last Post: 02-01-2008, 02:58 PM
  4. Parallels 3.0 or Boot Camp
    By OasisMan in forum Apple Notebooks
    Replies: 1
    Last Post: 10-27-2007, 01:35 PM
  5. Parallels vs. Boot Camp
    By porkchop_001 in forum Switcher Hangout
    Replies: 8
    Last Post: 08-29-2007, 04:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •