Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 47
  1. #1
    Snow lepoard running crazy slow

    Member Since
    Oct 14, 2009
    Posts
    25
    Snow lepoard running crazy slow
    New to the forums here because I have never had any issues with any of the Macs I have ever owned. I am hoping someone who is more knowledgeable can help me. I upgraded my imac from Tiger to Snow Leopard last week and the computer is running beyond slow now. It seems like all I ever see is the rainbow pinwheel spinning around and around. I cant even play a song in itunes without it pausing in the middle of a song.

    I have tried to research this online but I havent found anything that helps. I already deleted the LaunchDaemons/com.apple.audio.coreaudiod.plist file but that didnt help. Is anyone having the same issues?

    Thanks for your help.

  2. #2
    Snow lepoard running crazy slow
    podraig's Avatar
    Member Since
    Mar 19, 2008
    Posts
    380
    Specs:
    iMac 20" 2.4 Ghz Intel Core 2 Duo 4gig,Mac OS X Maverick, Macbook Intel 2gig, iPhone 3G
    Check
    Have a look here first, and check whether the update applies to your computer;
    Apple - Downloads - Mac OS X Updates - Performance Update 1.0 (Snow Leopard)
    If it does not apply to you or work for you, then go to users in pref panes,
    (1) disable guest account,
    (2) disable THIRD PARTY Preference panes
    (3) Check for updates of third party plugins for Safari and Mail and uninstall them if not compatible.
    If you have further problems;
    try resetting pram; restart holding down option command p and r keys until you hear chime for the second time then let go
    If all of these options fail, insert install disc, utilities, disc utility, repair permissions. Do this from your install disc
    Mac is like a car, keep clean and up to date and it will give you many hours of good driving

  3. #3
    Snow lepoard running crazy slow
    cwa107's Avatar
    Member Since
    Dec 20, 2006
    Location
    Lake Mary, Florida
    Posts
    26,758
    Specs:
    15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD
    I had a similar intermittent issue and found that it was related to incompatible third-party daemons running in the background. I was able to nail this down just by seeing the repeat instances of starting and stopping of the daemon in the Console log (Applications => Utilities => Console). Once I removed it (Paragon Snapshot Beta), performance was great for a little while.

    Shortly after that, I noticed that Paragon updated another one of their products that I use - Paragon NTFS for Mac, claiming that it was now Snow Leopard compatible. I installed it and it seemed to work fine initially. But I started encountering numerous spinning wheels, particularly when using Firefox and iPhoto, but also using other miscellaneous applications. I found that after removing Paragon NTFS, everything was great again.

    The moral of this story, even if you did a clean install, as I did - it's entirely possible that the migration assistant can pull over incompatible software that runs transparently in the background and can cause major issues.

    Take a look at Console and see if anything stands out as being weird. Also, use a program like AppFresh to ensure that all of your apps are up to date.
    Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!

    https://youtu.be/KHZ8ek-6ccc

  4. #4
    Snow lepoard running crazy slow

    Member Since
    Oct 14, 2009
    Posts
    25
    Well the update didn't work because it said that I was not having thos issues. I went under the accounts and it only shows one account. No third party accounts of anykind. I tried to reset the pram but for some reason I would never get a second chime so I have no idea what that means. I guess today after work I will boot from the instal disc to see if I can repair the permissions.

    CWA- I like your idea but to be honest I am not sure what I am looking for. Guess this experience shows me how little I know about macs even though I have owned them for years. Just never had an issue. Used to working on my PCs because they mess up everyday it seems.

  5. #5
    Snow lepoard running crazy slow
    cwa107's Avatar
    Member Since
    Dec 20, 2006
    Location
    Lake Mary, Florida
    Posts
    26,758
    Specs:
    15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD
    Save a copy of your console log and attach it to your next post. I'll look through it and see if anything jumps out at me.
    Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!

    https://youtu.be/KHZ8ek-6ccc

  6. #6
    Snow lepoard running crazy slow

    Member Since
    Oct 14, 2009
    Posts
    25
    Man I really appreciate you helping me with this cwa. Let me know if you need more. I had to take alot out to post it on here.


    10/14/09 6:35:58 PM com.apple.Dock.agent[78] 2009-10-14 18:35:58.711 DashboardClient[315:a03] [110d70] |Server|Warning| failed to connect to the server: NSPortTimeoutException connection timeout: did not receive reply
    10/14/09 6:36:18 PM [0x0-0x35035].com.apple.Safari[312] Wed Oct 14 18:36:18 sil-yangs-computer.local Safari[312] <Error>: kCGErrorCannotComplete: CGSDeviceUnlock: Invalid device window
    10/14/09 6:36:18 PM [0x0-0x35035].com.apple.Safari[312] Wed Oct 14 18:36:18 sil-yangs-computer.local Safari[312] <Error>: kCGErrorFailure: Set a breakpoint @ CGErrorBreakpoint() to catch errors as they are logged.
    10/14/09 6:36:18 PM [0x0-0x35035].com.apple.Safari[312] Wed Oct 14 18:36:18 sil-yangs-computer.local Safari[312] <Error>: kCGErrorCannotComplete: CGSDeviceLock: Invalid device window
    10/14/09 6:36:18 PM [0x0-0x35035].com.apple.Safari[312] Wed Oct 14 18:36:18 sil-yangs-computer.local Safari[312] <Error>: kCGErrorCannotComplete: CGSDeviceLock: Invalid device window
    10/14/09 6:36:18 PM [0x0-0x35035].com.apple.Safari[312] Wed Oct 14 18:36:18 sil-yangs-computer.local Safari[312] <Error>: kCGErrorCannotComplete: CGSDeviceLock: Invalid device window
    10/14/09 6:36:18 PM [0x0-0x35035].com.apple.Safari[312] Wed Oct 14 18:36:18 sil-yangs-computer.local Safari[312] <Error>: kCGErrorCannotComplete: CGSDeviceLock: Invalid device window
    10/14/09 6:36:18 PM [0x0-0x35035].com.apple.Safari[312] Wed Oct 14 18:36:18 sil-yangs-computer.local Safari[312] <Error>: kCGErrorCannotComplete: CGSDeviceLock: Invalid device window
    10/14/09 6:36:18 PM [0x0-0x35035].com.apple.Safari[312] Wed Oct 14 18:36:18 sil-yangs-computer.local Safari[312] <Error>: kCGErrorCannotComplete: CGSDeviceSynchronize: Invalid device window
    10/14/09 6:36:18 PM com.apple.launchd.peruser.501[74] ([0x0-0x1f01f].com.apple.Preview[179]) Exited: Killed
    10/14/09 6:36:51 PM com.apple.launchd[1] *** launchd[1] has started up. ***
    10/14/09 6:37:49 PM com.apple.launchd.peruser.501[73] (com.apple.ReportCrash) Falling back to default Mach exception handler. Could not find: com.apple.ReportCrash.Self
    10/14/09 6:38:20 PM com.apple.launchd.peruser.501[73] (com.apple.Kerberos.renew.plist[89]) Exited with exit code: 1
    10/14/09 6:38:33 PM com.apple.launchd.peruser.501[73] (com.apple.pbs) Throttling respawn: Will start in 9 seconds
    10/14/09 6:38:43 PM com.apple.WindowServer[55] Wed Oct 14 18:38:43 sil-yangs-computer.local WindowServer[55] <Error>: kCGErrorFailure: Set a breakpoint @ CGErrorBreakpoint() to catch errors as they are logged.
    10/14/09 6:48:05 PM [0x0-0x13013].com.apple.iTunes[123] Child process initialized.
    10/14/09 6:48:31 PM com.apple.launchd.peruser.501[73] ([0x0-0x15015].com.kodak.EasyShare[126]) Exited with exit code: 1
    10/14/09 6:51:54 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[144] Debugger() was called!
    10/14/09 7:38:46 PM SubmitDiagInfo[166] Removed expired file /Library/Logs/DiagnosticReports/SystemUIServer_2009-09-30-193301_sil-yangs-computer.spin
    10/14/09 8:15:41 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[144] Debugger() was called!
    10/14/09 8:30:30 PM [0x0-0x13013].com.apple.iTunes[123] Child process initialized.
    10/14/09 8:30:30 PM AppleMobileBackup[198] BackupAgent starting up...
    10/14/09 8:30:30 PM [0x0-0x13013].com.apple.iTunes[123] 2009-10-14 20:30:30.422 AppleMobileBackup[198:903] BackupAgent starting up...
    10/14/09 8:38:06 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[144] Debugger() was called!
    10/14/09 8:38:07 PM [0x0-0x13013].com.apple.iTunes[123] Child process initialized.
    10/14/09 8:50:02 PM System Preferences[247] Could not connect the action resetLocationWarningsSheetOk: to target of class AppleSecurity_Pref
    10/14/09 8:50:02 PM System Preferences[247] Could not connect the action resetLocationWarningsSheetCancel: to target of class AppleSecurity_Pref
    10/14/09 8:52:56 PM com.apple.launchd.peruser.501[73] ([0x0-0x28028].com.apple.Console[241]) Exited: Killed
    10/14/09 8:53:16 PM com.apple.launchd[1] *** launchd[1] has started up. ***
    10/14/09 8:54:25 PM com.apple.launchd.peruser.501[78] (com.apple.ReportCrash) Falling back to default Mach exception handler. Could not find: com.apple.ReportCrash.Self
    10/14/09 8:54:50 PM com.apple.launchd.peruser.501[78] (com.apple.Kerberos.renew.plist[95]) Exited with exit code: 1
    10/15/09 1:16:43 PM com.apple.launchd[1] *** launchd[1] has started up. ***
    10/15/09 1:19:36 PM com.apple.launchd.peruser.501[80] (com.apple.ReportCrash) Falling back to default Mach exception handler. Could not find: com.apple.ReportCrash.Self
    10/15/09 1:19:55 PM com.apple.launchd.peruser.501[80] (com.apple.Kerberos.renew.plist[95]) Exited with exit code: 1
    10/15/09 1:20:09 PM com.apple.WindowServer[53] Thu Oct 15 13:20:09 sil-yangs-computer.local WindowServer[53] <Error>: kCGErrorFailure: Set a breakpoint @ CGErrorBreakpoint() to catch errors as they are logged.
    10/15/09 1:21:20 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:22:12 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:22:50 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:23:12 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:23:38 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:24:01 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:24:31 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:28:22 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!

    10/15/09 1:29:48 PM ReportCrash[125] Saved crash report for WebKitPluginHost[124] version 6531 (6531.4) to /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-15-132948_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 1:40:29 PM ReportCrash[140] Saved crash report for WebKitPluginHost[126] version 6531 (6531.4) to /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-15-134029_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 1:41:44 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:45:19 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:46:51 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:48:46 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:48:53 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:49:10 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[118] Debugger() was called!
    10/15/09 1:51:14 PM ReportCrash[154] Saved crash report for WebKitPluginHost[150] version 6531 (6531.4) to /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-15-135114_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 1:51:33 PM com.apple.launchd.peruser.501[80] ([0x0-0xe00e].com.apple.Safari[115]) Job appears to have crashed: Segmentation fault
    10/15/09 1:52:08 PM ReportCrash[154] Saved crash report for Safari[115] version 4.0.3 (6531.9) to /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/Safari_2009-10-15-135208_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 1:54:11 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 3:51:59 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 3:52:16 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:12:45 PM SubmitDiagInfo[217] Submitted spin report: /Library/Logs/DiagnosticReports/SystemUIServer_2009-10-15-155127_sil-yangs-computer.spin
    10/15/09 6:13:03 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-172707_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:13 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-172058_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:17 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-172003_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:17 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-171803_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:17 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-171738_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:17 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-171629_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:17 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-171458_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:17 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-171438_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:18 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-171347_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:18 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-133047_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:18 PM SubmitDiagInfo[217] Removed expired file /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-01-130406_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:34 PM SubmitDiagInfo[217] Submitted crash report: /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/WebKitPluginHost_2009-10-15-135114_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:13:51 PM SubmitDiagInfo[217] Submitted crash report: /Users/silyang/Library/Logs/DiagnosticReports/Safari_2009-10-15-135208_sil-yangs-computer.crash
    10/15/09 6:14:46 PM SubmitDiagInfo[217] SubmitDiagInfo successfully uploaded 16 diagnostic messages.
    10/15/09 6:15:12 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:15:33 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!

  7. #7
    Snow lepoard running crazy slow

    Member Since
    Oct 14, 2009
    Posts
    25
    This is all it says lately:

    10/15/09 6:14:46 PM SubmitDiagInfo[217] SubmitDiagInfo successfully uploaded 16 diagnostic messages.
    10/15/09 6:15:12 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:15:33 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:30:15 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:31:20 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:32:01 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:32:34 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:33:09 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:33:26 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:34:41 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:35:01 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:35:36 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:36:10 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:36:42 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:42:31 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!
    10/15/09 6:42:50 PM com.apple.WebKit.PluginAgent[169] Debugger() was called!

  8. #8
    Snow lepoard running crazy slow
    vansmith's Avatar
    Member Since
    Oct 19, 2008
    Location
    Toronto
    Posts
    19,398
    Specs:
    2012 13" MBP (2.5 i5, 8GB)
    I'm not that great with logs (they're very cryptic to me) but it appears that you're having some issues with Webkit and plugins. In other words, something is happening with plugins and Safari. What plugins do you have installed? To check, open up Safari and go to Help > Installed Plug-Ins.
    Important Links: Community Guidelines : Use the reputation system if you've been helped.
    M-F Blog :: Write for the blog
    Writing a Quality Post

  9. #9
    Snow lepoard running crazy slow

    Member Since
    Oct 14, 2009
    Posts
    25
    The plugins I have are:

    iPhotoPhotocast
    Shockwave Flash
    Quicktime 7.6.3
    Quartz Composer
    Java Plug-in for Cocoa

  10. #10
    Snow lepoard running crazy slow

    Member Since
    Oct 14, 2009
    Posts
    25
    I have no idea what the quartz composer is

  11. #11
    Snow lepoard running crazy slow
    cwa107's Avatar
    Member Since
    Dec 20, 2006
    Location
    Lake Mary, Florida
    Posts
    26,758
    Specs:
    15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD
    I don't really use Safari, but looking at mine, I seem to have all of those plug-ins and mine seems to run fine.

    I did notice that there's a Kodak EasyShare component that failed. Are you up-to-date on Kodak's software? I know their Windows software is pretty flaky, I wouldn't be surprised if their Mac stuff is equally as bad.

    Have you run Disk Utility at all to repair permissions / repair disk?

    Also, have you tried creating a second account and using that just for troubleshooting purposes?
    Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!

    https://youtu.be/KHZ8ek-6ccc

  12. #12
    Snow lepoard running crazy slow

    Member Since
    Oct 14, 2009
    Posts
    25
    Ok I did updates for Kodak EasyShare as well as for my printer but that didnt help out any. All I see is the freaking rainbow pinwheel all the time. I will now run Disk Utility to see if that helps.

  13. #13
    Snow lepoard running crazy slow

    Member Since
    Oct 14, 2009
    Posts
    25
    Well the disk permissions might be the issue there are several permissions being repaired.

  14. #14
    Snow lepoard running crazy slow

    Member Since
    Oct 14, 2009
    Posts
    25
    Hey in the permission report it says something that concerns me.

    Warning:SUID file "System/library/core....as been modified and will not be repaired.


    Anyone know what this means?

  15. #15
    Snow lepoard running crazy slow
    cwa107's Avatar
    Member Since
    Dec 20, 2006
    Location
    Lake Mary, Florida
    Posts
    26,758
    Specs:
    15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD
    Quote Originally Posted by BostonMarley View Post
    Hey in the permission report it says something that concerns me.

    Warning:SUID file "System/library/core....as been modified and will not be repaired.


    Anyone know what this means?
    I get that on two files, even after a clean install. I think it's a Snow Leopard bug.
    Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!

    https://youtu.be/KHZ8ek-6ccc

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Maverick too slow went back to Snow Lepoard
    By The Kaiser in forum OS X - Operating System
    Replies: 6
    Last Post: 04-09-2014, 11:21 AM
  2. snow lepoard upgrade
    By skeeno72 in forum OS X - Operating System
    Replies: 4
    Last Post: 03-22-2012, 04:47 PM
  3. Snow Leopard Hanging-Running VERY SLOW
    By markwco in forum OS X - Operating System
    Replies: 4
    Last Post: 05-04-2010, 01:37 PM
  4. can I update this to snow lepoard?
    By bgardner15 in forum OS X - Operating System
    Replies: 2
    Last Post: 12-07-2009, 12:21 PM
  5. Snow Lepoard drawbacks
    By elwitz in forum OS X - Operating System
    Replies: 4
    Last Post: 08-27-2009, 05:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •