Results 1 to 3 of 3

Thread: No sound

  1. #1
    No sound

    Member Since
    Apr 08, 2009
    Posts
    5
    No sound
    HI,
    The problem with my laptop is that for some reason the sound stop working on it. I was on holiday and I left my laptop at home and I think that someone at home must of dropped the laptop or deleted a driver. if I plug in headphones or external speakers the sound works perfectly. I was wondering is there any way in which I can check whether the speakers are busted or if the sound driver is deleted or something.

    As for the sound problem, try going to System Preferences>Sound and click on the Output tab. Make sure the internal speakers are listed as the output type.
    In system preferences, sound, output, it says name=headphones port:built-in audio.
    I'm not sure, but does that mean that the volume is only suppose to come out of the headphone port?
    could some 1 please help me?
    thanks in advance

  2. #2
    No sound

    Member Since
    Apr 08, 2009
    Posts
    5
    has no one got any clue on what this means?
    In system preferences, sound, output, it says name=headphones port:built-in audio.
    I'm not sure, but does that mean that the volume is only suppose to come out of the headphone port?
    could some 1 please help me?

  3. #3
    No sound
    scathe's Avatar
    Member Since
    Jan 12, 2009
    Location
    Prague, Czech Republic
    Posts
    1,096
    Specs:
    2,4Ghz 15" unibody
    you might have a faulty jack

    the output preference panel changes according to what you have plugged in, if you plug in headphones/speakers it will say Headphones ----Built-in output, if you unplug them it should say Internal Speakers .... Build-in output

    I know there has been some discussion on this forum relted to analog/digital switching (a red light inside the jack) but you could try just juggling with a toothpick inside the jack, maybe it's just stuck somehow - not much technical but other than that you would need to have Apple look at your jack and tell you if it's broken

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 07-05-2013, 08:01 AM
  2. Creative Sound Blaster XSci-fi 5.1 Vs MBP Sound card
    By BiG Macer in forum Music, Audio, and Podcasting
    Replies: 0
    Last Post: 11-30-2011, 06:37 AM
  3. eMac 1GHz no sound mac 10.4.11 but sound works ubuntu 10.10
    By tacowper in forum OS X - Operating System
    Replies: 3
    Last Post: 12-07-2010, 04:26 PM
  4. Need sound editor: 2 minute clip, wipe ambient sound
    By jertigre in forum Music, Audio, and Podcasting
    Replies: 0
    Last Post: 03-07-2009, 02:53 AM
  5. URGENT!! Recording sound in iMovie makes robot sound??!?
    By vandal31593 in forum Apple Notebooks
    Replies: 3
    Last Post: 07-23-2006, 03:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •