Results 1 to 11 of 11

Thread: OS X install

  1. #1
    kingcrowing2
    Guest
    OS X install
    I just got a new 80 Gig WD HD for my Rev. 1 B&W... i installed os X on the 6 gig HDD, now i replaced it with the 80, and its on the OS X boot up screen after it boots from the CD (no installation has startrd) it has an apple and rotating circle at the bottom as normal, but its been sitting here for like 30 mins... is it doing a format of the new HD? it is moving and the CPU is hot (a normal temp, but its doing something) is this normal? i might have the jumper wrong... i have a second 10 Gig HDD that was a secondary one with the 6 giger... its a slave, and my 80 is master w/ slave, or should it be stright master or cable select... thanks

  2. #2
    OS X install
    rman's Avatar
    Member Since
    Dec 24, 2002
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    12,584
    Specs:
    2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi
    Cool
    What type of OS install did you choose?

    The disk format maybe your problem.
    Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!

  3. #3
    kingcrowing2
    Guest
    there was never an option... i boot from CD and it shows the apple with the spinning circle thing at the bottom, and it dosn't go after that, it just sits there....
    and its 10.3

  4. #4
    kingcrowing2
    Guest
    ok, i got it to work, but now when i get to the menu to pick an installation directory, it won't let me install it to the new HD, i did a partition to OS X extended and it said that it wouldn't install on it... whats up???

  5. #5
    OS X install
    rman's Avatar
    Member Since
    Dec 24, 2002
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    12,584
    Specs:
    2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi
    Cool
    I am making a guess here. I am wondering if your system is one of those that to have the filesystem creaed on the first 8 gb of the disk.
    Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!

  6. #6
    kingcrowing2
    Guest
    YES I GOT IT!!! i needed to play with the jumper settings and do a new partition in the disk utlities, but it should be fine now... but i figured out the other problem... somethings wrong with my new RAM, i think one of the 4 sticks might be DOA or something, once its all installed i'll see whats wrong

  7. #7
    kingcrowing2
    Guest
    now i'm getting some CD error... yarg

  8. #8
    OS X install
    rman's Avatar
    Member Since
    Dec 24, 2002
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    12,584
    Specs:
    2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi
    Cool
    You were working okay, so I would try cleaning the CD.
    Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!

  9. #9
    kingcrowing2
    Guest
    ok, i'll try that

  10. #10
    kingcrowing2
    Guest
    i think the CD drive is broken... any ways to tell? thanks

  11. #11
    OS X install
    Macman's Avatar
    Member Since
    Oct 30, 2004
    Location
    San Antonio, Texas
    Posts
    4,374
    Specs:
    PowerMac G4 Cube 450mhz 832mb
    Quote Originally Posted by kingcrowing2
    i think the CD drive is broken... any ways to tell? thanks
    open system profiler, and under the hardware tab, click ata, if the drive is listed there, if its an ata drive, its ok.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Can't install on OSX, install button disables then re-enables?
    By ngethin in forum OS X - Operating System
    Replies: 2
    Last Post: 03-17-2010, 05:24 PM
  2. Manually install Update/Firmware? Downloads great, Install fails
    By kitesurfer72 in forum Other Hardware and Peripherals
    Replies: 1
    Last Post: 03-17-2010, 01:45 PM
  3. Unable to Install iLife09 on Clean Install Snow Leopard
    By vinodlive in forum OS X - Operating System
    Replies: 5
    Last Post: 11-10-2009, 05:37 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 08-30-2009, 11:33 AM
  5. Win XP won't recognize (purchased) OS X install disk for driver install
    By dgmaccoon in forum OS X - Operating System
    Replies: 1
    Last Post: 12-13-2008, 02:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •