Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Eclipse Helios (3.6) unusable on OSX?

    Member Since
    Mar 11, 2011
    Posts
    1
    Eclipse Helios (3.6) unusable on OSX?
    Hey,
    I'm trying to use eclipse 3.6 (64bit cacoa) but run into crashes all the time.
    To be correct it not really crashes, it just does not respond anymore after some simple actions for example opening a project.
    The same applies to STS 2.6.0 and Eclipse Indigo.

    Sometimes eclipse hangs with a 100% CPU load, sometimes no load at all but
    the process DirectoryService has a very high load.
    I already tried to improve things by giving more (1024mb) memory to eclipse via settings in eclipse.ini but no luck.


    Im running OSX 10.6.6 and Java 1.6.0_24 on an MBP 5,1 (Core 2 Duo 2,8 Ghz, 8G RAM).
    I also tried it on a newer MBP but experienced the same issues.

    I know a lot java developers are using MBPs, did anyone have similar issues? I am out of ideas.

    markus

  2. #2
    Eclipse Helios (3.6) unusable on OSX?

    Member Since
    Apr 27, 2011
    Posts
    1
    DirectoryService
    Hi,

    I had the same problem, and it turned out (after Enabling Directory Service debug logging) that Eclipse triggers automountd (automatic mount / unmount daemon for autofs) so many times that it slows down everything. From the log it looks like Eclipse is trying to locate src.jar and src.zip and that triggers the automount daemon.

    I solved it editing the /etc/auto_master file by removing the /home auto_home -nobrowse line.

    Issue the following command to tell the automount daemon about the change:
    sudo automount -vc

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Safari, unusable
    By dotdotdot in forum Switcher Hangout
    Replies: 30
    Last Post: 12-17-2014, 08:15 PM
  2. Eclipse IDE
    By eddielee in forum OS X - Apps and Games
    Replies: 11
    Last Post: 08-31-2012, 08:53 AM
  3. Need help with Eclipse
    By outlawg13 in forum OS X - Operating System
    Replies: 16
    Last Post: 03-24-2012, 11:29 AM
  4. iSight ON at boot with battery - unusable in OSX
    By kgeier82 in forum Apple Notebooks
    Replies: 17
    Last Post: 11-26-2009, 07:31 AM
  5. Need some help with Eclipse
    By aj3627 in forum OS X - Development and Darwin
    Replies: 1
    Last Post: 09-23-2008, 09:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •