Results 1 to 5 of 5
  1. #1


    Member Since
    May 11, 2011
    Posts
    3
    Logic Express 9 Help Please no sound
    Hello;
    Yesterday I've upgraded to Mac OS X 10.7.3
    Needed to upgrade Logic Express after that, downloaded and installed upgrade, now using Logic Express 9.1.7
    Unfortunately ran into a problem which never had before:
    When I'm adding new track, and try to jam with prevously recorded tracks, there is sound only either on my newly created track or the rest of tracks. Can't hear both tracks simultaneously. Need to point out that even when there is no sound, level indicator is showing that there is a signal on the track. I did not change any of audio settings, which I had previously.
    I'm using "Line In" audio input to record electric guitar. Everything worked great before upgrade...
    Please help.
    Thanks

  2. #2

    Adric's Avatar
    Member Since
    Mar 28, 2012
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    261
    Specs:
    27" iMac (Mid 2011), 3.4GHz Intel Core i7, 16GB RAM, 2GB Video Card, 2TB HDD
    Did you make sure input monitoring is on?

    Go to the Logic Express menu at the top > preferences > audio > check the box labeled software monitoring

    The track also has to be armed to record.

  3. #3


    Member Since
    May 11, 2011
    Posts
    3
    Thanks, Adric, I've checked, yes software monitoring is "on" as well as "independent monitoring level". The problem however is still there. Apparently, in recording mode, both tracks are working normally and I can hear both playing track and track. During playback, however, the track with "record ready" button active - is mute. Have no idea why it happens, I did all new fresh reinstall of Logic, downloaded latest update, but for no avail.... Too bad, I like Logic, perhaps will have to go for Pro Tools...

  4. #4

    Adric's Avatar
    Member Since
    Mar 28, 2012
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    261
    Specs:
    27" iMac (Mid 2011), 3.4GHz Intel Core i7, 16GB RAM, 2GB Video Card, 2TB HDD
    That is strange. You could always just un-arm the track during playback.

    Pro Tools is another good option. Only issue I've heard with that though is that it can be picky about what equipment you use with it.

    I haven't used Pro Tools since college though so I don't have much first hand experience with it.

  5. #5


    Member Since
    May 11, 2011
    Posts
    3
    the problem solved by unclicking "Options - Audio - Auto Input Monitoring" - it must be "off"

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Logic Express Vs Logic Pro ??
    By musicmad in forum Music, Audio, and Podcasting
    Replies: 5
    Last Post: 09-24-2009, 10:29 PM
  2. Sound problems with Logic Express?
    By Logickid in forum Music, Audio, and Podcasting
    Replies: 1
    Last Post: 02-13-2009, 01:25 PM
  3. Logic Express and Logic Pro
    By fork in forum Music, Audio, and Podcasting
    Replies: 1
    Last Post: 08-30-2008, 10:47 PM
  4. logic studio/logic express
    By xhistrionics in forum Music, Audio, and Podcasting
    Replies: 4
    Last Post: 11-20-2007, 11:45 AM
  5. No Sound in Logic Express!!
    By soundsystem00 in forum OS X - Apps and Games
    Replies: 0
    Last Post: 10-13-2007, 06:46 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •