Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Driving 4 channel aggregate audio device with 2 channels duplicated

    Member Since
    May 29, 2010
    Posts
    1
    Driving 4 channel aggregate audio device with 2 channels duplicated
    I'm attempting to drive both my USB connected stereo Mint Studio wireless speakers -and- my USB connected stereo audio system which is connected by a USB to HDMI adapter.

    As you know you can't select two audio outputs at the same time. You can, however, build an Aggregate Audio device that gangs together both of the sound output devices.

    It works because I can test each of the 4 speakers independently from the Audio Midi Setup application. All 4 channels play the test sound. I set the aggregate device up as a multichannel output.

    The catch is that iTunes only plays 2 channels of audio. I need 4 to drive the aggregate audio device.

    Does anyone know of a tweak or add-in to duplicate, as iTunes is playing, channels 1 & 2 of the iTunes output onto channels 1 & 2 and then also 3 & 4 to feed this aggregate device?

    Thanks,

    Brad

  2. #2
    Driving 4 channel aggregate audio device with 2 channels duplicated

    Member Since
    Mar 07, 2012
    Posts
    1
    combining audio outputs on iMac
    I am having the same problem. I am using a mini Toslink digital fiber cable to a receiver for outdoor speakers, and the Bose Companion 5 system connected through the USB port. Each system works independently if chosen as output, but when trying to create an aggregate device I have the same issues. The formats are set to be the same and I no longer get a sample rate mismatch error, and each speaker tests fine, but no sound from any speaker with iTunes. I noticed you stated that iTunes only plays 2 channels of audio. When I select the Bose system by itself it plays just fine and it says 6 channel-16bit. What I want is to have the audio sent to both systems 100% of the time so that I will not have to show others how to go into the computer's audio settings just to turn on outdoor music. I can just adjust volume on either system or simply turn one off when not being used. Any help with this issue would be much appreciated.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Aggregate Device Buzzing
    By dyoder220 in forum OS X - Operating System
    Replies: 3
    Last Post: 02-01-2015, 09:25 PM
  2. Aggregate Device function not working properly
    By benrosemberg in forum Music, Audio, and Podcasting
    Replies: 0
    Last Post: 01-12-2015, 02:36 PM
  3. 8 channel sound card only appears as 2 channels
    By ChristopherO in forum Other Hardware and Peripherals
    Replies: 5
    Last Post: 03-29-2011, 02:27 PM
  4. Aggregate device (keyboard)
    By appleXcore in forum OS X - Apps and Games
    Replies: 3
    Last Post: 01-24-2011, 07:49 PM
  5. Aggregate Device Problems
    By pnoisgr8 in forum Music, Audio, and Podcasting
    Replies: 0
    Last Post: 02-17-2009, 08:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •