Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Problem with the line in signal

    Member Since
    May 20, 2009
    Posts
    1
    Problem with the line in signal
    Hi,

    I tried to record something with garageband a few days ago. But now I cant get any sound through the line-in input. The "input-meter" wont even move. What could be wrong?

    I know that all the cables/instruments are ok, and theres plenty of sound coming out. I also called my local mac distrubutor and they couldnt help me either.

    What should i do?

  2. #2
    Problem with the line in signal

    Member Since
    Dec 03, 2008
    Posts
    4
    Specs:
    iMac 20", 8GB iPhone
    I am so fed up with this issue as well. I use a USB microphone and also bought an M Audio Podcast Factory USB preamp, including microphone and cannot get a decent input level in Garage Band or any other Mac application. Bottom line is, the sound card in my iMac is crap!! I have to literally have my mouth on the mic to get anything at a decent level. All of the forums out there have people reporting low input levels on all macs. The cheezy little built-in mic picks up sound better. Unfortunately, the Macs suck at external microphone input!!! They are crap....nuff said!!!!!

  3. #3
    Problem with the line in signal
    Aptmunich's Avatar
    Member Since
    Mar 09, 2004
    Location
    Munich
    Posts
    9,073
    Specs:
    Aluminium Macbook 2.4 Ghz 4GB RAM, SSD 24" Samsung Display, iPhone 4, iPad 2
    Quote Originally Posted by mmielczarek View Post
    Hi,

    I tried to record something with garageband a few days ago. But now I cant get any sound through the line-in input. The "input-meter" wont even move. What could be wrong?

    I know that all the cables/instruments are ok, and theres plenty of sound coming out. I also called my local mac distrubutor and they couldnt help me either.

    What should i do?
    Was it the right type of track? (i.e. a "real instrument" track and not a midi track?)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. No signal via HDMI to monitor but no problem with TV ??
    By tetrode in forum OS X - Operating System
    Replies: 1
    Last Post: 03-01-2015, 07:05 AM
  2. Yet Another WiFi Signal Problem Question
    By PGB1 in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 8
    Last Post: 03-24-2013, 07:30 AM
  3. Iphone 4s At&t no signal problem.
    By Infamousbrock in forum iPhone Hardware and Accessories
    Replies: 0
    Last Post: 10-20-2011, 02:29 PM
  4. Software to measure signal strength and Signal/Noise Ratio
    By slashd0t in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 0
    Last Post: 04-02-2008, 07:55 PM
  5. Macbook wireless signal problem.
    By Raisty in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 0
    Last Post: 04-23-2007, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •