Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Member Since
    Mar 15, 2011
    Upgraded to iLife '11 and now iPhoto/iMovie issues galore
    Forum noob, but Mac user of 20 years. Please be gentle.

    Last night, I finally made the leap to Snow Leopard then iLife '11 on my MacBook Pro (2.16 Ghz Intel Core Duo, with 1 GB 667 MHz RAM). I tried to upgrade to 10.6.6 2X, but both times it failed to expand, so after spending hours with this, I started to settle on 10.6.3.

    I was aware of the issue with the new iPhoto, causing it to appear as if one's photos have disappeared. So I made sure to download 9.1 before I opened the new iPhoto. I'd read of no problems with iMovie '11, so I thought that would be fine.

    Here's what happening for me. With iMovie, I tried to open old projects, and was unable to. After looking around the forums, I see that '11 is not backwards compatible with '09 (6.0.3). Annoying, but not the end of the world. But I'm still having two major problems.

    1. When I open old iMovie Projects, iMovie HD (6.0.3) opens and the movies load as normal. BUT there are no PLAY, FAST FORWARD or REWIND buttons. I can see the first frame of my movie and the clips, but I can't do anything with them. I've found the appropriate plist pref and moving that to the desktop and restarting does nothing.

    2. When I open iMovie 9, I can't do anything at all with that. New project is grayed out. Import is grayed out. Again, moving plist does nothing. Nice icon, though.

    With iPhoto, I open the new version and no album appears and I can't see any of my photos. I'm not panicked that my pictures are gone, because I've read enough about this and see the pictures still exist. But when I click on them individually, they only open in preview. As with iMovie, movie plist pref does nothing.

    In a nutshell, help. I thought by being patient and waiting for everything to get patched I could safely upgrade now and everything was fine. Sadly, that is not the case. I would really appreciate any assistance from people more capable than myself (of which I am sure there many).

  2. #2

    robduckyworth's Avatar
    Member Since
    Jan 04, 2011
    Reading, UK
    15" MBP, 2.5GHz i7, 750GB, 6770M 1GB, iPad 3, iPhone 4, custom PC
    try a repair permissions in disk utility. this is usually a source of wierdness going on.
    If you find a post helpful, don't forget to use the reputation system (top right of post.)
    Join us in the IRC! How? Add me on Steam, Origin or PSN (Vita): robduckyworth

  3. #3

    Member Since
    Mar 15, 2011
    Rob, I appreciate the suggestion.

    I tried Disk Utility > Repair permissions. It took about ten minutes, then I restarted. No difference. Do I need to boot from the Snow Leopard disc? Would that make a difference?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Upgraded to Mavericks, new iMovie is choppy!
    By TonyBen in forum Movies and Video
    Replies: 5
    Last Post: 02-20-2014, 10:13 PM
  2. ilife 11 or latest iPhoto/imovie?
    By Vinniecole in forum Movies and Video
    Replies: 5
    Last Post: 01-30-2014, 02:31 PM
  3. Snow Leopard issues galore
    By Texasmeat in forum OS X - Operating System
    Replies: 10
    Last Post: 10-02-2009, 01:42 PM
  4. I took the plunge and upgraded to iLife 06
    By cooljoe815 in forum Images, Graphic Design, and Digital Photography
    Replies: 3
    Last Post: 03-18-2006, 10:15 PM
  5. Upgraded to iphoto 6.0
    By csierra in forum Images, Graphic Design, and Digital Photography
    Replies: 2
    Last Post: 02-13-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts