Results 1 to 3 of 3
  1. #1


    Member Since
    Feb 13, 2007
    Location
    Worthing, West Sussex, UK
    Posts
    230
    Specs:
    27" iMac 3.1Ghz 16GB RAM, 1TB HD. iPhone 4.
    Aiport Express Not Showing Up in Airport Utility
    I have been with TalkTalk in the UK for the past 5 years for Fiber internet and had the following set-up:

    TalkTalk Router connected to Fiber enabled wall socket (phone line)
    iMac and a host of other devices connected to TalkTalk router via Wi-Fi
    Airport Express connected via Wi-Fi to TalkTalk router and audio connections to my Hi-Fi so that I can play iTunes over my Hi-Fi

    This has worked perfectly for many years.

    Today I changed ISP and am now with Sky (still Fiber). I've replaced the TalkTalk router with the new Sky one, I'm connected to the Internet, my iMac and all other devices are connected to the Sky router via Wi-Fi. All is good.

    Except for Airport Express. I've tried turning it off, I've tried rebooting the iMac, I've got the latest version of Airport Utility but I just can't get Airport Utility to see it. It's been so long since I originally set it up that I can't remember what I did other than I remember I had to use Airport Utility and that it did take a while before I could get it recognised. From memory it was a case of clicking a search button and Airport Utility would search for the base unit but I don't even see a search/scan button just a Globe saying Internet (with a green light) and underneath that no units could be found and that it will keep searching.

    I definitely never connected the Airport Express to the router via CAT5 as they are in two different rooms and I've never plugged the Airport Express in near the router as there is only one power socket there.

    Anyone know how to get Airport Utility to search and locate the Airport Express?

  2. #2

    Raz0rEdge's Avatar
    Member Since
    Jul 17, 2009
    Location
    MA
    Posts
    10,518
    Specs:
    27" i7 iMac, 15" Macbook Pro TB, 13" Macbook Air, iPhone 6S, iPod Nano 7th Gen
    Grab a paperclip and find the tiny hole on the back of the Airport Express and hold it pressed until it factory resets and see if you can find it in Airport Utility and then set it up like a new router.
    --
    Regards
    ...Ashwin


  3. #3


    Member Since
    Feb 13, 2007
    Location
    Worthing, West Sussex, UK
    Posts
    230
    Specs:
    27" iMac 3.1Ghz 16GB RAM, 1TB HD. iPhone 4.
    Quote Originally Posted by Raz0rEdge View Post
    Grab a paperclip and find the tiny hole on the back of the Airport Express and hold it pressed until it factory resets and see if you can find it in Airport Utility and then set it up like a new router.
    BINGO! That did it. Completely forgot there was a reset button there.

    Thanks very much, that saved me a lot of hassle.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Similar Threads

  1. Airport Utility not finding Time Capsule or Express
    By growlgrowl in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 1
    Last Post: 06-15-2013, 02:27 PM
  2. Airport Utility not seeing Airport Express
    By pfish in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 0
    Last Post: 03-09-2011, 12:42 AM
  3. Airport Utility Can't Find Airport Express via Linksys Router
    By TWBuddha in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 12
    Last Post: 08-17-2009, 06:53 PM
  4. AirPort not showing up in Utility
    By mcjacksonnelson in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 4
    Last Post: 12-16-2008, 11:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •