Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Help an iNoob out???

    Member Since
    May 17, 2008
    Posts
    3
    Help an iNoob out???
    I appreciate any help you can offer.

    I have recently dipped my toe back into the world of Macintosh after several years working on XP and Linux.

    My Aunt asked me to help her get a 17 inch iMac g4 working for for the grandkids, and I was successful in doing a fresh install of 10.4.1. I picked up an Airport Extreme card on Ebay as well.

    Today, I received the Airport Extreme Card, and it is not being recognized as installed when I plug it in. All it seems to be doing is generating heat.

    I can run the Airport Setup Utility, but it says that the card is not installed.

    I am wondering if I am missing a step or if I just got a bunko card.

    The card snaps into place fine and the antenna plugs right in.

    Can anyone help me with this please??

  2. #2
    Help an iNoob out???
    cwa107's Avatar
    Member Since
    Dec 20, 2006
    Location
    Lake Mary, Florida
    Posts
    26,758
    Specs:
    15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD
    Quote Originally Posted by maxinflixion View Post
    I appreciate any help you can offer.

    I have recently dipped my toe back into the world of Macintosh after several years working on XP and Linux.

    My Aunt asked me to help her get a 17 inch iMac g4 working for for the grandkids, and I was successful in doing a fresh install of 10.4.1. I picked up an Airport Extreme card on Ebay as well.

    Today, I received the Airport Extreme Card, and it is not being recognized as installed when I plug it in. All it seems to be doing is generating heat.

    I can run the Airport Setup Utility, but it says that the card is not installed.

    I am wondering if I am missing a step or if I just got a bunko card.

    The card snaps into place fine and the antenna plugs right in.

    Can anyone help me with this please??
    I would reseat the card and make sure you've gotten up-to-date on software updates (Apple menu => Software Update) just to ensure the driver is installed. If the problem persists, my bet is you have a bad card.
    Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!

    https://youtu.be/KHZ8ek-6ccc

  3. #3
    Help an iNoob out???

    Member Since
    May 17, 2008
    Posts
    3
    Thanks for the quick response. It appears to be a bad card.

  4. #4
    Help an iNoob out???

    Member Since
    May 17, 2008
    Posts
    3
    Well, I got a second card today, (finally) and no luck. I have seated/reseated, and done updates.

    Now, when the machine was shipped from NY to Michigan, they left the speaker plugged in, which toasted that input. I am wondering if it could have damagaed more than just that??

  5. #5
    Help an iNoob out???
    skaheadpunk's Avatar
    Member Since
    Jan 12, 2008
    Location
    Leicester, England
    Posts
    1,760
    Specs:
    MacBook, iPod Classic, 8GB 3G iPhone, Time Capsule
    This might be a dumb question seeing as you've said it fits ok, but do you need an old Airport card rather than Airport Extreme?

    http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86258

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. iNoob - Macbook or Pro?
    By pharcyde253 in forum Apple Notebooks
    Replies: 3
    Last Post: 08-18-2008, 06:07 PM
  2. inoob
    By gtrfreak182 in forum Switcher Hangout
    Replies: 1
    Last Post: 02-02-2008, 03:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •