New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Web Design and Hosting Creating sites, scripting, and hosting discussions.

Have I neglected to setup some color option? (web/photoshop)


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
gort

 
Member Since: Jul 25, 2004
Location: Gaithersburg, MD
Posts: 389
gort is on a distinguished road
Mac Specs: Mac Pro 2.6ghz Quad Xeon, 23" Cinema

gort is offline
Ok, whenever I used to design pages with photoshop on my PC, I never had any problem with the colors saving properly and matching up with my hex colors. Whenever I've done it lately I'll get a hex color and save the image, and when loading it up in a browser the colors don't match up right. This usually happens when saving as a gif, not as much when saving as jpg. I'm not sure if I'm being specific enough, hopefully you guys can understand what I'm asking. Maybe it's defaulting to the wrong type of index in indexed color mode. I believe the mac is defaulting to exact colors, while the PC i'd use maybe.....web colors? I can't recall.
QUOTE Thanks
ChicoWeb
Guest
 
Posts: n/a

Couple things you should check. Make sure you are in RGB mode and not CMYK (create a new document, and at the bottom it will ask for the mode, or in the Image menu > mode > RBB), and when you save for web, check your quality. You probably want to have at least 32 to 64 colors, if not 128. It'd start there.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Test of a simple CSS menu in IE5/Mac and Safari | RSS for newbs? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Wireless Setup That I Need?? Lutonian Other Hardware and Peripherals 3 03-15-2004 01:00 AM
Illustrator 10 Crash - Pge Setup kmatthews Running Windows (or anything else) on your Mac 0 01-20-2004 05:50 PM

All times are GMT -4. The time now is 07:04 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?