New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Switcher Hangout The place for switchers to discuss their new machines, and how to work with OS X. General support can be had here for newbie stuff, like "How do I restart my new iMac?" :)

Mounting dmg problem


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
wgb_one

 
wgb_one's Avatar
 
Member Since: Jul 17, 2007
Posts: 3
wgb_one is on a distinguished road

wgb_one is offline
I am having trouble mounting dmg files. When they are downloaded by Safari I just get the message "Mounting Failed" and when I view it in finder it fails to install with the reason "Broken Pipe"...any ideas???

I only identified the problem following the recent upgrades from software update anf following the upgrade to iTunes 7.3 it no longer works grrrrr... thats another problem for another thread....
QUOTE Thanks
novicew

 
novicew's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2006
Location: Hamburg, Germany
Posts: 1,385
novicew is a name known to allnovicew is a name known to allnovicew is a name known to allnovicew is a name known to allnovicew is a name known to allnovicew is a name known to allnovicew is a name known to all
Mac Specs: MacBook Pro | iMac(2.1 G5) | MacBook(2.16 C2D) | MacMini (1.67 CD) | iPhone 4 | iPad (3rd Gen)

novicew is offline
Have you tried to download it from another source? Perhaps the source DMG is corrupt.
QUOTE Thanks
wgb_one

 
wgb_one's Avatar
 
Member Since: Jul 17, 2007
Posts: 3
wgb_one is on a distinguished road

wgb_one is offline
I have tried a few different programs and sources but still no joy...
QUOTE Thanks
bobtomay

 
bobtomay's Avatar
 
Member Since: Dec 22, 2006
Location: Texas, where else?
Posts: 25,021
bobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP 2.33 C2D 256 4GB, MBA 13" i7 1.8, MB 2.0 2GB, Nano 4th, 3GS, iPad 1

bobtomay is offline
What was the last update you did?
as an example will assume it was 10.4.9
go to Apple and download the combined update - in the search field type "10.4.9 combo update" of course replace 10.4.9 with the last one you installed, and download this file

Disconnect all external peripherals except keyboard and mouse.
Quit all running programs. Do nothing while the updater is running.

1. Launch Disk Utility and select a drive, then click the Restore tab
2. Drag the dmg file into the Source field, or click "Image.." and navigate to it
3. Drag a drive into the Destination field
4. Make ABSOLUTELY sure the there is NO check mark in the box in front of "Erase Destination"
5. Click the Restore button
6. The install package will appear on the destination drive, click on it to launch installer and run it

These tips came from here, here, here

It was reported to have repaired the broken pipes error - might read thru some of them first to fully understand the operation

I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.
QUOTE Thanks
iRock

 
Member Since: Feb 09, 2005
Posts: 842
iRock will become famous soon enough

iRock is offline
Have you tried in Firefox?

Sometimes I get that error in Safari. Your not using the Beta by any chance?
QUOTE Thanks
wgb_one

 
wgb_one's Avatar
 
Member Since: Jul 17, 2007
Posts: 3
wgb_one is on a distinguished road

wgb_one is offline
Thanks Bobtomay...worked a treat.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« (MacBook) Delay Switch for Leopard, Y/N? | ver new here »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Problem With Keyboard...... mmcltd OS X - Operating System 4 02-02-2010 06:47 PM
Microsoft Messenger Problem millenium_spike OS X - Apps and Games 4 09-16-2008 01:11 AM
iLife '06 dmg problem wylien OS X - Apps and Games 5 08-11-2006 04:15 PM
MBP & CrossFire USB 2.0 Mounting Problem edskii79 Apple Notebooks 0 03-29-2006 04:27 AM
G3 Hard Drive problem joe mama Apple Desktops 1 02-18-2004 01:22 PM

All times are GMT -4. The time now is 10:34 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?