New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus • Advice and insight from world-class Apple enthusiasts • Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Switcher Hangout The place for switchers to discuss their new machines, and how to work with OS X. General support can be had here for newbie stuff, like "How do I restart my new iMac?" :)

New Switcher, Printer question


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Poquest
Guest
 
Posts: n/a

My husband and I recently decided to try the switch. He purchased a 12' PB yesterday and I ordered a 15' PB (upgrading the graphic memory). We have his in hand and we are loving it.

THe only thing I am having problems with is setting up the printing. Our current set up has our printer hooked up via USB to a PC running XP and a wireless router connecing our laptops. Our old laptops (running XP) have been able to print fine in this set up. I have been able to set the PB up to our network and have been able to save documents to and retrieve documents from the desktop (We mainnly use the desktop for storage as we have upgraded to 200gb) When I went to set up the printers, I went to add my printer by selecting Windows Printing and then selecting Network neighborhood to locate my network, then PC, and then my printer was listed so I selected it.
But when I go to print, I get the following message:
"Connection failed with error NT_STATUS_ACCESS_DENIED"
And then it goes to:
"Unable to connect with to SAMBA host, will retry in 60 seconds…ERROR: Connection failed with error NT_STATUS_ACCESS_DENIED"

I deleted my printer, re added it, and even changed the printer model version of the setup to reflect my printer model (Epson Stylus Photo 820).
I still get the same error.

Can anyone lead me in the right direction? I know I am probably missing something quite simple, but any help would be appreciated for this newbie MAC user.

I am really enjoying our purchase and can't wait to get mine!(I have been hogging my hubby's)

Thank in advance!
QUOTE Thanks
witeshark

 
witeshark's Avatar
 
Member Since: Mar 09, 2004
Location: Miami FL
Posts: 2,860
witeshark will become famous soon enough
Mac Specs: G4 1Ghz OS X 10.4.7

witeshark is offline
This is a complex set up. I think it's a permissions issue, have you tried checking the mounting of the printer, something like /directory/mountfolder/printer not sure here -o dmask=777,fmask=777 -not on open to internet network of course! Having no network printing apps here, I am making a guess
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Reliability.... | i'm sad..... »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Printing to OS9 USB shared printer? lokerd OS X - Operating System 2 04-24-2005 06:59 PM
Desktop printer icon won't appear-HELP adkre8r Schweb's Lounge 2 05-28-2004 06:40 PM
printer sharing chris041067 Apple Notebooks 2 03-07-2004 04:31 PM
Trying to hook hp printer through a hub? Help. mad529 Apple Desktops 0 12-06-2003 01:13 AM
newbie usb for G3 question pathogen Apple Desktops 2 11-19-2003 06:21 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:00 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?