Mac Forums

Mac Forums (http://www.mac-forums.com/forums/)
-   Switcher Hangout (http://www.mac-forums.com/forums/switcher-hangout/)
-   -   Help with iChat/AIM (http://www.mac-forums.com/forums/switcher-hangout/46518-help-ichat-aim.html)

colormeandrew 12-02-2006 08:38 PM

Help with iChat/AIM
 
Hi all!

My name is Andrew and I just made the switch from an HP to an iMac this week. :)

There is one thing that I haven't been able to figure out yet though. A friend hooked me up with Adium and that works well, but I can't seem to figure out iChat.

When I open iChat up there is no option for logging into AIM. It's there it's just grey and won't let me click on it.

Can someone help me? And Im not sure if I'm just totally clueless or if Adium is somehow interfering with it.

imacmatt09 12-02-2006 08:42 PM

you dont have to use ichat. you can download AIM for mac which is closer to what your used to. ohh btw good job switching from hp to an imac cause hp is garbage (not printers just pcs)

colormeandrew 12-02-2006 08:45 PM

Haha forgot to mention that I already downloaded AIM but its the most unstable thing in the world.

First of all..it loses connections constantly and then sometimes it freezes up. Didn't even think that could happen on a mac.

schweb 12-02-2006 08:47 PM

Quote:

Originally Posted by imacmatt09 (Post 282472)
you dont have to use ichat. you can download AIM for mac which is closer to what your used to. ohh btw good job switching from hp to an imac cause hp is garbage (not printers just pcs)

HORRIBLE advice. AIM hasn't been updated on the Mac in years, and it almost constantly crashes on Intel Macs. In AOL's eyes, iChat is the official Mac AIM client.

schweb 12-02-2006 08:48 PM

Quote:

Originally Posted by colormeandrew (Post 282467)
Hi all!

My name is Andrew and I just made the switch from an HP to an iMac this week. :)

There is one thing that I haven't been able to figure out yet though. A friend hooked me up with Adium and that works well, but I can't seem to figure out iChat.

When I open iChat up there is no option for logging into AIM. It's there it's just grey and won't let me click on it.

Can someone help me? And Im not sure if I'm just totally clueless or if Adium is somehow interfering with it.

Did you create an account in the iChat preferences? If so, can you take a screenshot of what you're looking at?

imacmatt09 12-02-2006 08:53 PM

Quote:

Originally Posted by schweb (Post 282479)
HORRIBLE advice. AIM hasn't been updated on the Mac in years, and it almost constantly crashes on Intel Macs. In AOL's eyes, iChat is the official Mac AIM client.

yes i know that it hasnt had a new version in forever and is not written for intel but it is working fine for me when i use it (few times a week). i wish they would come out with a new version just like the windows version cause that version is pretty good but they probably wont but yeah your advice is always better.

colormeandrew 12-02-2006 08:56 PM

Haha nah that was the problem...I didn't have an AIM account setup in preferences! I promise Im not retarded..just a little new!

Thanks though!

novicew 12-02-2006 09:05 PM

IMO AIM for Mac is really bad. If you want to add AIM account to iChat please follow the steps below.
1) Open iChat and goto preferences
2) Goto Accounts tab
3) Click on + button
4) Select AIM Account as the account type and fillout the required info.
That should be it.

synthemesc 12-03-2006 01:10 AM

ive never been able to connect using ichat... i always get a "connection error" problem... anyone know why?

imacmatt09 12-03-2006 01:13 AM

im not even gonna try and help cause i be told im wrong.

eric 12-03-2006 01:29 AM

you said you tried adium and liked it...
why use ichat then? for the video, or just to try it out?

not trying to flame, just honestly curious - since i downloaded adium (on the advice of people here), i haven't even thought of opening ichat...

middigit 12-03-2006 06:40 AM

Quote:

Originally Posted by eric (Post 282655)
you said you tried adium and liked it...
why use ichat then? for the video, or just to try it out?

not trying to flame, just honestly curious - since i downloaded adium (on the advice of people here), i haven't even thought of opening ichat...

I would take aguess at the fact it handles AIM much better - Adium can't open chatrooms

MacHeadCase 12-03-2006 07:41 AM

Maybe this site can be of help? iChat FAQs. It has a lot of info and troubleshooting tips.

Hope this helps. :girl:


All times are GMT -4. The time now is 02:30 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.