New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Switcher Hangout The place for switchers to discuss their new machines, and how to work with OS X. General support can be had here for newbie stuff, like "How do I restart my new iMac?" :)

Desperate G3 HELP!!!


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
xfsasx
Guest
 
Posts: n/a

Ok i hate for this to be my first post...im a long time mac follower and just recently got my first mac i can call all mine...i picked up a 400mhz g3 for 100 bucks and did some research ...i bought a zif from a 400mhz g4 and im currently installing right now...i need help horribly...from what i read so far is that my board was updated to not except g4 zifs so i found the g4 enabler and it says it needs to open in os 9 so i tried it in os 9 but it just has a PC logo and says that it cant be open cause the application that created it cannot be found...please tell me what i need to download for the g4 enabler app to run on os 9.2...thanks guys!

Vince
QUOTE Thanks
yogi

 
yogi's Avatar
 
Member Since: Jan 14, 2005
Location: St. Gallen, Switzerland
Posts: 1,973
yogi is a name known to allyogi is a name known to allyogi is a name known to allyogi is a name known to allyogi is a name known to allyogi is a name known to allyogi is a name known to all
Mac Specs: iMac Core i5, iPad, iPhone 4

yogi is offline
Okay okay. Cool down. Use periods. And capitals.

I understood:

You have a G3 PowerMac, I assume.
You want to insert a ZIF that you extracted from a G4 PowerMac into this one.

You failed at first, because you couldn't use G4-Zif with G3.
You got yourself a "G4 enabler" that is a Classic App (OS 9).
This App shows you an error message that it can't find the file it was created from, and it show you a logo of that reupted "PC" company...

That's all I understood.


My best guess would be: Tell us more about your "G4 enabler" by "PC Company".

If you liked this post, consider using the Reputation System.
QUOTE Thanks
xfsasx
Guest
 
Posts: n/a

well i figured out that os 9 is just not recognizing any file extention at all so i might have to reinstall but now im having a even bigger problem ...i had it running just fine and was in os 9.2 and used the startup disk to restart into 10.4.7 and now it wont boot at all...it turns on fine the monitor comes on for a sec (black screen) then just turns back off and goes to power save mode....what am i to do!?
QUOTE Thanks
macEfan

 
macEfan's Avatar
 
Member Since: Dec 01, 2004
Location: Somewhere in the world
Posts: 1,110
macEfan is a jewel in the roughmacEfan is a jewel in the roughmacEfan is a jewel in the rough
Mac Specs: Powermac g4 400mhz, 10gb, 256mb ram, OS9

macEfan is offline
If you just installed a ZIF processor from a used powermac g4 and didn't get an offical processor upgrade from sonnet, newertech, owc, etc, there is a possibility that your going to have Cache problems. I read somewhere that the g3's cache doesn't work well with the g4 chip sometimes.

Report offensive posts
Don't forget to use the rep system!
QUOTE Thanks
jhelm007

 
jhelm007's Avatar
 
Member Since: Oct 18, 2004
Location: Norfolk, VA, USA
Posts: 631
jhelm007 is a jewel in the roughjhelm007 is a jewel in the rough
Mac Specs: MacBook: 2GHz, 2GB RAM, 120GB HD; PowerTower Pro (300MHz G3 clone): 608MB RAM, 10GB HD

jhelm007 is offline
Quote:
Originally Posted by xfsasx
well i figured out that os 9 is just not recognizing any file extention at all so i might have to reinstall but now im having a even bigger problem ...i had it running just fine and was in os 9.2 and used the startup disk to restart into 10.4.7 and now it wont boot at all...it turns on fine the monitor comes on for a sec (black screen) then just turns back off and goes to power save mode....what am i to do!?
Try resetting your PRAM to get the machine booting again. Who's g4 enabler were you trying to use?

For solutions to your OS9 problem it sounds like maybe you have a bad install of OS9, but you can search the database at www.xlr8yourmac.com there are lots of reports of swapping processors in there and how the workarounds were done. there could also be a helpful article in www.lowendmac.com somewhere.

Good luck, Hopefully someone else in here can be more helpful
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« 1.83 or 2.0 GHz, RAM, etc | Another switchere here »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
desperate help needed any ideas?? please help cardboard Apple Desktops 3 06-08-2006 12:57 PM
Desperate! Still can't burn CDs badwims67 Archival Forum 26 12-22-2004 06:31 PM
Desperate Plea for Help - Original iMac dennisc3 Apple Desktops 0 08-11-2004 05:30 PM

All times are GMT -4. The time now is 10:27 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?