New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Switcher Hangout The place for switchers to discuss their new machines, and how to work with OS X. General support can be had here for newbie stuff, like "How do I restart my new iMac?" :)

I'm having a problem with video playback on my iMac


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Omega Man

 
Member Since: Aug 03, 2011
Posts: 4
Omega Man is on a distinguished road

Omega Man is offline
it's about two years old and I'm running Snow Leopard.

I can't see the video on this page for example

The Great Camera Shootout 2011: SCCE ~ Episode Two | Zacuto USA

The Great Camera Shootout 2011: SCCE ~ Episode Two | Zacuto USA


any suggestions on how to troubleshoot this problem?
QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,914
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.10.1, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS Note 8!!

dtravis7 is offline
What do you see? Black screen? Any sound? Only issue here is choppy playback as that site here is very slow at getting the movie to my browser so there are pauses.

Do you have Perian installed? The videos are mp4's. If you install Perian it should play.
QUOTE Thanks
chas_m

 
chas_m's Avatar
 
Member Since: Jan 22, 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 17,528
chas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond repute
Mac Specs: Mid-2012 MBP (16GB, 1TB HD), BenQ second monitor, iPhone 5s 32GB, iPad Air 2 64GB

chas_m is offline
Same here, DTravis. Choppy, but I can see and hear it just fine, particularly if I let it load. And I'm on a 2007 Blackbook

Most likely a Flash issue, judging from my fans.
QUOTE Thanks
jram

 
jram's Avatar
 
Member Since: Apr 08, 2005
Posts: 472
jram is a jewel in the roughjram is a jewel in the rough

jram is offline
I use Safari "Webkit" with clicktoflash, it opens with Quicktime and is crystal clear..
QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,914
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.10.1, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS Note 8!!

dtravis7 is offline
Chas, if I let a bit load first, it's smooth on my iMac. The jerkiness here was it running out of data and having to pause to catch up.

It is playing it in Flash.
QUOTE Thanks
chas_m

 
chas_m's Avatar
 
Member Since: Jan 22, 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 17,528
chas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond repute
Mac Specs: Mid-2012 MBP (16GB, 1TB HD), BenQ second monitor, iPhone 5s 32GB, iPad Air 2 64GB

chas_m is offline
As jram notes, the video plays in Flash by default but if you deactivate Flash as he's done, it "falls back" to HTML5 (which probably runs better!).
QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,914
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.10.1, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS Note 8!!

dtravis7 is offline
Quote:
Originally Posted by chas_m View Post
As jram notes, the video plays in Flash by default but if you deactivate Flash as he's done, it "falls back" to HTML5 (which probably runs better!).
I tried it in Firefox 5 which I have set up that way and it played the MP4 and looked GREAT. I have not tried Click To Flash yet in Lion. I guess I should!
QUOTE Thanks
Omega Man

 
Member Since: Aug 03, 2011
Posts: 4
Omega Man is on a distinguished road

Omega Man is offline
same problem with this video

‪Oklahoma Football 2011: Number 8‬‏ - YouTube

" and her occurred, please try again later"

the message on the first video above was
" Oops, there was a problem loading this video"

info Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.6;

both videos play just fine in Google Chrome?
QUOTE Thanks
PatM

 
PatM's Avatar
 
Member Since: Jun 27, 2011
Location: Seattle
Posts: 258
PatM is on a distinguished road
Mac Specs: Late 2013 MBP 15" I7 2.3 Ghz 16 GB Ram 500 GB SSD Retina

PatM is offline
I really don't know how to trouble shoot your problem. I am running Safari on Lion with whatever comes with the laptop. (By that I mean no special software at all.) All videos on all of the sites that you referenced worked just great. I didn't have any problems at all.

Did you try in Safari? It may not work very well in that either. Safari is a much better browser in Lion than it was in SL so that may not tell you much.

Do you have any software that has been added to enhance or help with downloads or do you have any AV software active? Gosh I really don't know what to look at. Obviously others with more skill are going to have to chip in.

At least you know it's not the websites. At least at this time of night. All videos worked just fine on my connection.

Regards,

Pat

15 " 2013 MBP OS X Ver. 10.9.1 16 GB Memory, 500 GB SSD, Retina, 2.3 Ghz I7, 30GB IPhone 5, 2012 Mini Cooper JCW Coupe, 2014 Toyota Corolla, 2007 Trailblazer, 2 RC Planes, 1 fantastic wife who puts up with my toys. Still Married After 30 Years.
QUOTE Thanks
chas_m

 
chas_m's Avatar
 
Member Since: Jan 22, 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 17,528
chas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond repute
Mac Specs: Mid-2012 MBP (16GB, 1TB HD), BenQ second monitor, iPhone 5s 32GB, iPad Air 2 64GB

chas_m is offline
The OP has already been given the answer -- in fact, he's been given two answers, both of which will work. It's up to him to read, understand and follow through.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« 3G - not recognised by mini mac | how to merge partitions in mac os x Lion »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
imac g3 video problem ganglygreen Apple Desktops 5 05-21-2008 11:10 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:52 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?