New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus • Advice and insight from world-class Apple enthusiasts • Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Switcher Hangout The place for switchers to discuss their new machines, and how to work with OS X. General support can be had here for newbie stuff, like "How do I restart my new iMac?" :)

lve a problem with...


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
armoni

 
armoni's Avatar
 
Member Since: Apr 26, 2010
Location: Türkiye
Posts: 18
armoni is on a distinguished road
Mac Specs: macbook 13"

armoni is offline
hi there...l asked people around but l couldnt find any solution and now lm writing here finally...
lm using google public dns near mine.. as 2nd and 3rd..and using firefox as explorer even tried google chrome..but nothing solved my problem..first of all my explorer doesnt load youtube..it waits and waits..and says timeout at the end.. second thing is the google images..l need them a lot..but when l make a search in google images, it doesnt load..when l click one by one it is ok..instead of these two things, youtube videos on facebook or youtube itself, and google images page, it loads everything..l cant understand...whats the matter..when l use a free proxy server from the web it loads..so is the problem with the proxy? cant l do anything easier instead of choosing a proy server from the web page lists everytime? my other friends using mac doesnt have a problem like this..
QUOTE Thanks
bobtomay

 
bobtomay's Avatar
 
Member Since: Dec 22, 2006
Location: Texas, where else?
Posts: 25,133
bobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP 2.33 C2D 256 4GB, MBA 13" i7 1.8, MB 2.0 2GB, Nano 4th, 3GS, iPad 1

bobtomay is offline
Note: Moved thread to more appropriate forum.

I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.
QUOTE Thanks
chscag

 
chscag's Avatar
 
Member Since: Jan 23, 2008
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 40,969
chscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond repute
Mac Specs: 27" iMac i5, 3.2 GHz, iPad 3, iPhone 5c, 3 iPods, Yosemite

chscag is offline
Your post is a bit confusing. Are you behind a corporate firewall so that you must access the web through a proxy server? If that's the case, it may be just a matter of setting up proxy access. Please clarify.

Regards.
QUOTE Thanks
armoni

 
armoni's Avatar
 
Member Since: Apr 26, 2010
Location: Türkiye
Posts: 18
armoni is on a distinguished road
Mac Specs: macbook 13"

armoni is offline
actually its not the message which is confusing it is the situation.. l have no firewall..even from the free proxy sites now youtube doesnt show the video windows..just a black window without buttons..normally the explorer says "it takes too long to respond" and it doesnt load..thats why l thought it was a proxy problem.. there is smth that l cant solve..please somebody help :S
QUOTE Thanks
toMACsh

 
toMACsh's Avatar
 
Member Since: Jul 30, 2009
Location: Wisconsin
Posts: 5,568
toMACsh is a name known to alltoMACsh is a name known to alltoMACsh is a name known to alltoMACsh is a name known to alltoMACsh is a name known to alltoMACsh is a name known to alltoMACsh is a name known to all
Mac Specs: Mac Mini Core 2 Duo

toMACsh is offline
Please state the thing you have a problem with in the title in the future.

:Bites tongue:
QUOTE Thanks
Nethfel

 
Member Since: Feb 25, 2009
Posts: 2,109
Nethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of light
Mac Specs: Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10

Nethfel is offline
There is something confusing about what you've posted, and how you've described it. I have a feeling the issue itself isn't confusing.

Questions I have:

1) How are you connected to the internet? Is it thru a company or school LAN? Are you connected via DSL or Cable? If you are connected via DSL or cable, is the modem directly connected to your computer or connected thru a router, and if thru a router, what kind of router?

2) Assuming you're using a router of some sort, are you connected via cable or wifi?

3) Are you able to surf to ANY pages, or are you beachballing on any page you attempt to get to?

4) Have you tested your connection with another computer to make sure it's the Mac causing the problems and not something else?

5) Was the computer working on the internet then suddenly stop working properly or is this a new install? if a new install, are you sure you migrated your settings correctly from the old computer?

6) Have you done any other troubleshooting other then just trying multiple web browsers? If yes, then what?

My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Debian as a server; Apple TV (1080p version)
QUOTE Thanks
armoni

 
armoni's Avatar
 
Member Since: Apr 26, 2010
Location: Türkiye
Posts: 18
armoni is on a distinguished road
Mac Specs: macbook 13"

armoni is offline
hi there, thank you really much for giving time for my message. but firstly to the friend has asked about the title, l didnt know whats the problem about so l made it lve a problem with -bla bla-
then, passing to the questions..lm sorry if l am talking confusing..because l dont know as much as you about these things..
first of all, l was using leopard before and there was no problem, l was using my normal dns some other dns extra and was connecting to youtube..l am using a modem with router all together in one and connecting via wifi and its my home connection - company - adsl. l had no problem with youtube..but google images werent loading after adding different dns. l didnt mind just images at first..
then l upgraded to snow leopard with formatting totally..after a while it had some problems and l added google public dns as 2nd and 3rd ones (my friends use like that on pc or mac and have no problem with it) but it after a very little while it started not to load youtube...and l deleted proxy settings not to use any because of people' s suggestions. but didnt change..l used free proxy from web to try and this time youtube opened but l couldnt see the videos..whatever l do l cant see now..there is no firewall..and l didnt do anything much..because l dont know much solution..l was using the same modem and computer before too..but it wasnt making these strange not loading things..if after snow leopard l had made some missings, then why all other things and sites work..google images are loading some at least now but still not all. and yes there is another computer too at home we try connection. and the last question reply is, what tries are you talking about other than browser problems? well as l told l just tried these proxy things..
thank you for all your replies and time, regards
QUOTE Thanks
chscag

 
chscag's Avatar
 
Member Since: Jan 23, 2008
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 40,969
chscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond repute
Mac Specs: 27" iMac i5, 3.2 GHz, iPad 3, iPhone 5c, 3 iPods, Yosemite

chscag is offline
It appears you're having difficulty with just some sites loading images not all. As far as switching DNS servers is concerned, normally that will impact all web browsing. The Google public DNS and Open DNS are free public servers that generally provide faster service than those of an ISP.

What is confusing here is that you say you're at home but using a company ADSL connection? How are you doing that?

Also, when using a proxy server, you have to have the correct settings before it will allow you to have access.

Regards.
QUOTE Thanks
armoni

 
armoni's Avatar
 
Member Since: Apr 26, 2010
Location: Türkiye
Posts: 18
armoni is on a distinguished road
Mac Specs: macbook 13"

armoni is offline
lmm l guess l got wrong what the company adsl is..lets say lm using adsl..sorry my main language is not english l meant the adsl company that provides internet well everybody told me not to use a proxy..l dont use but just went on free proxy sites to log in to the site because at least they were showing before..l guess l wont find the reason again may be l should ask to the service and tell you what happened too its really weird..l thought some settings were missing may be after upgrading the operating system..but really strange just two sites have a loading problem, thank you
QUOTE Thanks
Mac SK

 
Mac SK's Avatar
 
Member Since: Oct 21, 2006
Posts: 1,491
Mac SK is a jewel in the roughMac SK is a jewel in the roughMac SK is a jewel in the rough

Mac SK is offline
What ever the issue is ...you will have to upgrade to the latest version of Flash for the browser your trying to use.
QUOTE Thanks
armoni

 
armoni's Avatar
 
Member Since: Apr 26, 2010
Location: Türkiye
Posts: 18
armoni is on a distinguished road
Mac Specs: macbook 13"

armoni is offline
thanks but unfortunately its nothing to do with flash player..it doesnt even load the site
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« deleting items from macbook hard drive | Potential new Mac owner »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
diagnosing kernel task/CPU problem on Macbook Air nick_harambee Apple Notebooks 9 08-20-2011 08:20 AM
Problem With Keyboard...... mmcltd OS X - Operating System 4 02-02-2010 07:47 PM
Possible faulty CPU thermometer, common problem? dyaballikl Apple Notebooks 6 11-16-2008 01:21 AM
Microsoft Messenger Problem millenium_spike OS X - Apps and Games 4 09-16-2008 02:11 AM
Problem Darwin Server + VLC nanaki Web Design and Hosting 0 03-13-2008 08:27 AM

All times are GMT -4. The time now is 02:03 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?