New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus • Advice and insight from world-class Apple enthusiasts • Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Switcher Hangout The place for switchers to discuss their new machines, and how to work with OS X. General support can be had here for newbie stuff, like "How do I restart my new iMac?" :)

Internet Browser Painfully Slow


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Canoetripper

 
Member Since: Oct 16, 2008
Posts: 2
Canoetripper is on a distinguished road

Canoetripper is offline
I'm a Mac newbie. I just bought an 2.4 GHz Intel Core 2 Duo iMac with Leopard 10.5.5, and I immediately added 2 GB of RAM (now 3GB total).

While it seemed to work okay out of the box, it now takes 2-5 minutes to load a web page, if the page even loads at all. Often the progress bar freezes halfway across, or I get something like a "failed to load page" message. My old Toshiba laptop (with all sorts of junk loaded on it), on the other hand, loads the same pages just fine (in a few seconds). I have doubts it's one of the few additional apps I've installed to this point.

-- I've tried both Safari and Firefox.
-- I've tried connecting to my router via ethernet instead of Airport.
-- I've tried using different Static IP addresses instead of the auto setting.

I am BEYOND frustrated and am about ready to declare my brand new iMac to be little more than a boat anchor. I'm not sure where to go next. Any thoughts are welcome!!
QUOTE Thanks
hughvane

 
hughvane's Avatar
 
Member Since: May 18, 2008
Location: Banks Peninsula, New Zealand
Posts: 3,261
hughvane is just really nicehughvane is just really nicehughvane is just really nicehughvane is just really nicehughvane is just really nice
Mac Specs: MacMini 2.4, 4 Gb, OS 10.8 and 10.6; MacBook 2.4, 2 Gb, OS 10.5.8; G4 eMac 1.25, 2 Gb, OS 10.4.11

hughvane is offline
See the response to your post on another forum.
QUOTE Thanks
Canoetripper

 
Member Since: Oct 16, 2008
Posts: 2
Canoetripper is on a distinguished road

Canoetripper is offline
Wow--You're everywhere! Thanks
QUOTE Thanks
hughvane

 
hughvane's Avatar
 
Member Since: May 18, 2008
Location: Banks Peninsula, New Zealand
Posts: 3,261
hughvane is just really nicehughvane is just really nicehughvane is just really nicehughvane is just really nicehughvane is just really nice
Mac Specs: MacMini 2.4, 4 Gb, OS 10.8 and 10.6; MacBook 2.4, 2 Gb, OS 10.5.8; G4 eMac 1.25, 2 Gb, OS 10.4.11

hughvane is offline
Quote:
Originally Posted by Canoetripper View Post
Wow--You're everywhere! Thanks
Just think of me as 'hugh-biquitous'
QUOTE Thanks
PearlJamFan

 
Member Since: Aug 17, 2008
Location: Napier, New Zealand
Posts: 8
PearlJamFan is on a distinguished road
Mac Specs: 2.0 Ghz Unibody 13" MacBook, Mac Mini 1.42 GHz, 1GB ram, iPod 16GB Touch, 30GB iPod Classic

PearlJamFan is offline
Would someone tell me what the issue was or point me to the other forum where this is discussed?

I'm just curious to see what the problem would have been.

Thanks!
QUOTE Thanks
Macswitcha

 
Member Since: Aug 22, 2008
Posts: 181
Macswitcha is an unknown at this point

Macswitcha is offline
me too...
QUOTE Thanks
hughvane

 
hughvane's Avatar
 
Member Since: May 18, 2008
Location: Banks Peninsula, New Zealand
Posts: 3,261
hughvane is just really nicehughvane is just really nicehughvane is just really nicehughvane is just really nicehughvane is just really nice
Mac Specs: MacMini 2.4, 4 Gb, OS 10.8 and 10.6; MacBook 2.4, 2 Gb, OS 10.5.8; G4 eMac 1.25, 2 Gb, OS 10.4.11

hughvane is offline
Quote:
Originally Posted by PearlJamFan View Post
Would someone tell me what the issue was or point me to the other forum where this is discussed?
I'm just curious to see what the problem would have been.
Mac Forums - Mac News and Rumor Discussion > Mac Basics & Help

[M-F Mods - please don't excommunicate me, I'm too old for that ]
QUOTE Thanks
PearlJamFan

 
Member Since: Aug 17, 2008
Location: Napier, New Zealand
Posts: 8
PearlJamFan is on a distinguished road
Mac Specs: 2.0 Ghz Unibody 13" MacBook, Mac Mini 1.42 GHz, 1GB ram, iPod 16GB Touch, 30GB iPod Classic

PearlJamFan is offline
Quote:
Originally Posted by hughvane View Post
Mac Forums - Mac News and Rumor Discussion > Mac Basics & Help

[M-F Mods - please don't excommunicate me, I'm too old for that ]
Many thanks for the info hughvane, that was an interesting thread.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« iMac performance | MobileMe iCal Problem »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Web Browsers novicew OS X - Apps and Games 80 04-10-2010 11:02 AM
slow internet for MacBook in clamshell mode after 10.5.3 daoming OS X - Operating System 2 06-11-2008 04:57 PM
Internet connection slow. New2Macs OS X - Operating System 5 06-30-2006 03:31 AM
Slow internet bigdaddysheikh Apple Desktops 8 02-19-2006 02:16 PM
Internet is suddenly, painfuly slow hansolo90 Apple Desktops 15 03-20-2005 08:08 PM

All times are GMT -4. The time now is 10:12 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?