New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Switcher Hangout The place for switchers to discuss their new machines, and how to work with OS X. General support can be had here for newbie stuff, like "How do I restart my new iMac?" :)

Windows Boot Camp: Disconnection from the Internet


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
nmccready

 
nmccready's Avatar
 
Member Since: May 04, 2008
Location: Reno, NV
Posts: 73
nmccready is an unknown at this point
Mac Specs: 27" iMac 3.06GHz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, 1 TB HD, ATI Radeon HD 4670 256 MB, Bootcamp 3.0

nmccready is offline
I posted this in the Windows Discussion section but didn't receive any help:

When running Windows with Bootcamp I am frequently disconnected from my network as if I have unplugged something, although my roommate is still connected just fine. We're connected wirelessly and the wireless connection will just have that red x on it for a few seconds/minutes, or until i click on it and reconnect to our network. I have the latest Bootcamp and Windows updates, so what could be going wrong? This doesn't seem to occur when I'm running my iMac in OS X.

Someone mentioned that my security could be causing this, and I'm not sure if I want to disable this, as someone nearby could access our network and potentially our computers if I do. I opened the router's wireless security page and it looks like this:

Security Mode: WPA Personal (selected from drop down list)
WPA Algorithms: TKIP (selected from drop down list)
WPA Shared Key: mypassword
Group Key Renewal: 3600 seconds


Would adjusting any of these settings fix my problem or do I have to disable the security entirely?
QUOTE Thanks
chscag

 
chscag's Avatar
 
Member Since: Jan 23, 2008
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 39,128
chscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond repute
Mac Specs: 27" iMac i5, 3.2 GHz, iPad 3, iPhone 5c, 3 iPods, OS X Mavericks

chscag is offline
I think you were advised to turn off security long enough to test the system and see if that is indeed the problem. Unless there are hackers hanging around your area just waiting for a chance to intercept your signal, that is not going to cause any harm.

You have to isolate the cause and the only way to find out if the security settings are the root of the problem is to temporarily turn it off. If after turning it off the same thing happens, we can go from there.

Regards.
QUOTE Thanks
nmccready

 
nmccready's Avatar
 
Member Since: May 04, 2008
Location: Reno, NV
Posts: 73
nmccready is an unknown at this point
Mac Specs: 27" iMac 3.06GHz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, 1 TB HD, ATI Radeon HD 4670 256 MB, Bootcamp 3.0

nmccready is offline
It looks like the problem is isolated then, I've been running with it off for quite a few hours and haven't experienced any problems.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« I had it with PPC | Network message »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Boot Camp - Windows XP problem nugulus Running Windows (or anything else) on your Mac 0 03-02-2008 09:26 AM
Boot Camp 1.3 Beta and Wireless Internet Zipito Running Windows (or anything else) on your Mac 1 12-24-2007 06:48 AM
Boot Camp Vista Install Problems sailorfoley Running Windows (or anything else) on your Mac 7 05-28-2007 06:44 PM
Switcher Article in Today's Times studio34 Switcher Hangout 9 08-11-2006 03:10 PM
Help With Mac Drivers/Internet In XP via Boot Camp chincheck13 Running Windows (or anything else) on your Mac 4 07-29-2006 09:14 PM

All times are GMT -4. The time now is 04:24 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?