Mac Forums

Mac Forums (http://www.mac-forums.com/forums/)
-   Switcher Hangout (http://www.mac-forums.com/forums/switcher-hangout/)
-   -   I have no sound when playing .avi movies through Qucktime. (http://www.mac-forums.com/forums/switcher-hangout/115934-i-have-no-sound-when-playing-avi-movies-through-qucktime.html)

jjby1000 07-15-2008 09:54 AM

I have no sound when playing .avi movies through Qucktime.
 
I have been playing .avi movies with no problem on my mac ever since i got it. I play them with QuickTime using 'Flip4Mac' and its always played the files perfectly. However recently it has played the .avi movies with no sound, the picture is perfect but there is no sounds.

When I open the files with DivX Player and they play fine. I thought this was just a problem with QuickTime, but then I tried to burn the .avi movies to a disk and there was no sound on the disk. This lead me to think that it is something to do with my MacBook. Does anyone here know how I would be able to get the sound back?

Thanks in advance.

Strukt 07-15-2008 10:16 AM

Maybe the file use a different codec. One .avi file could use different codecs actually. You could try to install this plugin to QuickTime: http://perian.org/

Maybe you get it working now? Or else you could just download the video player called VLC, that one works fine too.

I dont think there is any problem with your computer, if you can play other files fine.

PsYkOoOoO 07-15-2008 10:37 AM

Quote:

Originally Posted by jjby1000 (Post 692696)
I have been playing .avi movies with no problem on my mac ever since i got it. I play them with QuickTime using 'Flip4Mac' and its always played the files perfectly. However recently it has played the .avi movies with no sound, the picture is perfect but there is no sounds.

When I open the files with DivX Player and they play fine. I thought this was just a problem with QuickTime, but then I tried to burn the .avi movies to a disk and there was no sound on the disk. This lead me to think that it is something to do with my MacBook. Does anyone here know how I would be able to get the sound back?

Thanks in advance.

Use VLC player.

It plays everything.

jjby1000 07-15-2008 10:53 AM

Quote:

Originally Posted by PsYkOoOoO (Post 692721)
Use VLC player.

It plays everything.

I would but i doesn't burn to a disk with sound.

jjby1000 07-15-2008 10:57 AM

Quote:

Originally Posted by Strukt (Post 692708)
Maybe the file use a different codec. One .avi file could use different codecs actually. You could try to install this plugin to QuickTime: http://perian.org/

Maybe you get it working now? Or else you could just download the video player called VLC, that one works fine too.

I dont think there is any problem with your computer, if you can play other files fine.

Thanks, but it didn't work, its all the .avi files that don't play with sound but other files like mp4 play fine. I would get VLC but it doesn't solve the fact that toast burns them with no sound.


All times are GMT -4. The time now is 08:23 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.