New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Running Windows (or anything else) on your Mac Discussion of Classic or running Windows, Linux and other OSes on the Mac.

problems using vi


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Everett

 
Member Since: Dec 23, 2005
Location: London, UK
Posts: 44
Everett is on a distinguished road
Mac Specs: PowerBook G4 17", 1.67GHz, 2GB RAM, 120 GB HDD. Ipod 20GB

Everett is offline
Hi boys and girls,

I'm having a little problem and I hope someone could help me out.

The problem arises whenever I try to modify any file on my solaris system using vi. I'm using Solaris 10 and Mac OSX operating Systems. I'm connected to Solaris through SSH.

Now, when I try to modify any file, I tend to get this message (shown below). How can I get around this?

vi shutdown
xterm-color: Unknown terminal type
I don't know what kind of terminal you are on - all I have is 'xterm-color'.
[Using open mode]
"shutdown" [Read only] 218 lines, 4094 characters
#!/sbin/sh

The result is the same if I run the command from both the superuser console or just an ordinary cosole.

Thanks in advance.
QUOTE Thanks
rman

 
rman's Avatar
 
Member Since: Dec 24, 2002
Location: Los Angeles, California
Posts: 12,591
rman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud of
Mac Specs: 2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi

rman is offline
set your terminal type to vt100 and you should be okay.

Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Someone Help!!!!Going crazy.... | Having trouble installing drivers??? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Firefox problems? MadSkillzMan Switcher Hangout 22 02-01-2014 05:48 PM
Video card problem causing startup and kernel panic problems? neonplanet Apple Desktops 0 11-02-2006 05:14 PM
Problems (Sorry) Dominion Apple Notebooks 6 08-22-2006 11:09 PM
Out Of Frequency Monitor Problems maclicious Other Hardware and Peripherals 0 07-26-2004 01:13 AM
10.3 Problems Darkness falls Switcher Hangout 2 05-20-2004 03:58 AM

All times are GMT -4. The time now is 08:45 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?