New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Running Windows (or anything else) on your Mac Discussion of Classic or running Windows, Linux and other OSes on the Mac.

No sound


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
fireman0174

 
Member Since: Sep 12, 2009
Location: Long Island, New York
Posts: 167
fireman0174 is on a distinguished road
Mac Specs: 24" IMAC

fireman0174 is offline
I have an iMac that has Windows 7 installed as a partition. I'm having an issue with sound when Windows is running.

When I use the Mac OS, everything's fine.

When I use Parallels (newest version) to run windows programs, the sound is fine.

However, when I use Boot Camp at start up and load windows, there's no sound available. Tried using sound through the control panel and even iTunes and no help.

I'm sure it's a driver issue, but I'm not certain how to proceed.

The external speakers are Logitech, but I cannot find their model number. They are essentially low price devices.

Any assistance would be appreciated.
QUOTE Thanks
vansmith

 
vansmith's Avatar
 
Member Since: Oct 19, 2008
Location: Toronto
Posts: 17,892
vansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond repute
Mac Specs: 2012 13" MBP (2.5 i5, 8GB)

vansmith is offline
Have you installed the Windows drivers? If you're using a Mac with Lion (10.7) installed, take a look at page 8 here. If you're using Snow Leopard (10.6), take a look at page 11 here.

Important Links: Community Guidelines : Use the reputation system if you've been helped.
M-F Blog :: Write for the blog
Writing a Quality Post
QUOTE Thanks
fireman0174

 
Member Since: Sep 12, 2009
Location: Long Island, New York
Posts: 167
fireman0174 is on a distinguished road
Mac Specs: 24" IMAC

fireman0174 is offline
Quote:
Originally Posted by vansmith View Post
Have you installed the Windows drivers? If you're using a Mac with Lion (10.7) installed, take a look at page 8 here. If you're using Snow Leopard (10.6), take a look at page 11 here.
Have Snow Leopard. Tried as you stated using the information in the manual. When I ran the file "setup.exe" the following came up:

Boot Camp x64 is unsupported on this computer model.
QUOTE Thanks
Slydude

 
Slydude's Avatar
 
Member Since: Nov 15, 2009
Location: North Louisiana, USA
Posts: 6,448
Slydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant future
Mac Specs: 2.8 GHz MacBook Pro 10.8,3 8 GB mem, 2.66 GHz Mac Pro - Dead, iPhone 4

Slydude is offline
Does this help at all? 10.6: A workaround for a Boot Camp x64 installation issue - Mac OS X Hints

Sylvester Roque Former Contributing Editor About This Particular Macintosh

"Got Time to breathe. You got time for music." Denver Pyle as Briscoe Darling
QUOTE Thanks
fireman0174

 
Member Since: Sep 12, 2009
Location: Long Island, New York
Posts: 167
fireman0174 is on a distinguished road
Mac Specs: 24" IMAC

fireman0174 is offline
Problem solved with the kind assistance. Thanks very much.
QUOTE Thanks
Slydude

 
Slydude's Avatar
 
Member Since: Nov 15, 2009
Location: North Louisiana, USA
Posts: 6,448
Slydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant futureSlydude has a brilliant future
Mac Specs: 2.8 GHz MacBook Pro 10.8,3 8 GB mem, 2.66 GHz Mac Pro - Dead, iPhone 4

Slydude is offline
What was causing the problem? The answer might be of interest to others having similar problems.

Sylvester Roque Former Contributing Editor About This Particular Macintosh

"Got Time to breathe. You got time for music." Denver Pyle as Briscoe Darling
QUOTE Thanks
fireman0174

 
Member Since: Sep 12, 2009
Location: Long Island, New York
Posts: 167
fireman0174 is on a distinguished road
Mac Specs: 24" IMAC

fireman0174 is offline
Quote:
Originally Posted by Slydude View Post
What was causing the problem? The answer might be of interest to others having similar problems.
Followed the following:

You can actually do the same thing without using the command line. Simply go to the directory on the DVD with the Bootcamp64.msi file. Right-click on this file and select "troubleshoot compatibility". Run through the wizard, have it apply its recommended settings, then run the file. The drivers should install just fine now.

Not really sure what the problem was, but the above fixed it.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Hebrew software | I Want IE9! VirtualBox Problems... »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Connect Macbook Pro to Sony Bravia HDMI + Aux sound gteh Apple Notebooks 2 12-30-2011 08:05 AM
Can someone help with sound not working issue on my macbook please? LadyT OS X - Operating System 5 09-03-2011 11:13 PM
weird noises from dragging my mouse + Emagic sound card causing noise django Switcher Hangout 1 12-23-2009 03:26 PM
How to adjust sound played through the mac from an external device? Impossible? jeff613 Switcher Hangout 1 12-27-2004 04:52 AM

All times are GMT -4. The time now is 01:14 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?