Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Member Since
    Sep 20, 2010
    Unhappy Audio-visual issue with Windows 7 on iMac

    I just installed Windows 7 Home Premium on my 24'' iMac (not the latest version) via bootcamp, and everything works fine...

    ...everything except the sound and video. The sound is somewhat screechy and not as clear as it is on my Mac OSX, while the video is pretty terrible (blurry, laggy image, delayed window minimization), and the more graphically intensive Aero themes are inaccessible.

    After checking which graphics card is in use, instead of the built-in nVidia GeForce GT 120, I saw something like "standard VGA graphics adapter" being my current graphics card. I searched all over, trying to find a trace of my own graphics card, but to no avail.

    I'm wondering what the source of this problem could be:

    i) Having followed the guide at Using Boot Camp to install Windows 7 on your Mac: The Complete Walkthrough – Simple Help, there was only one step I couldn't follow, namely step 12, since I could not remove the installation CD from my drive after repeatedly pressing the eject key on my Mac keyboard (I know of no mechanical alternative). Perhaps this caused some error.

    ii) My Boot Camp is version 2.0; I am currently downloading Boot Camp 3.0, perhaps the outdated version is causing some discrepancy.

    iii) Perhaps there is some kind of unresolved compatibility issue between my OS and the computer's hardware.

    Any help would be greatly appreciated. Thanks!

  2. #2

    Member Since
    Feb 12, 2008
    Definitely install Boot Camp 3.1, which is the latest version - it is a windows executable and you run it from within Windows. Also, you didn't say if you had put your Snow Leopard disk into your computer while running windows - that has all the right drivers on it. Should self-install. Those two steps should fix most of the issues. If things persist, post back with some more details.


  3. #3

    Member Since
    Sep 20, 2010
    Actually, it just hit me, while reading up on Boot Camp on Wikipedia, that nothing before 3.1 supports Windows 7. After finding the installation utility for 3.0 (which wasn't easy - my OS is Snow Leopard 10.5.6), I put it in place, upgraded it to 3.1, and voila, everything is fine now!

    Thanks for suggesting it even though I got the answer sooner, you would've been a great help!

  4. #4

    Member Since
    Feb 12, 2008
    glad you got it sorted!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. McGurk Effect Audio-Visual Illusion
    By alexsd123 in forum Schweb's Lounge
    Replies: 1
    Last Post: 05-22-2011, 06:08 AM
  2. Visual Lightbox and Visual Slideshow
    By telecarver1 in forum Web Design and Hosting
    Replies: 0
    Last Post: 05-11-2011, 06:05 PM
  3. window media audio/visual files will not play
    By Jomo in forum Movies and Video
    Replies: 9
    Last Post: 11-22-2010, 06:40 AM
  4. Audio Sync Issue from iMac to 720p TV
    By Gozer in forum Movies and Video
    Replies: 3
    Last Post: 06-12-2010, 11:43 AM
  5. BootCamp: Windows XP Audio Issue
    By porkchop_001 in forum Running Windows (or anything else) on your Mac
    Replies: 1
    Last Post: 01-25-2009, 08:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts