New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Running Windows (or anything else) on your Mac Discussion of Classic or running Windows, Linux and other OSes on the Mac.

imac and os9 issue


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
fenderguitar21
Guest
 
Posts: n/a

I bought a imac 333mhz with 160ram and a 6gb hdd. it came with os 9 installed and i wanted to put os 10.3 on it. and it worked. i relized it was going way to slow. so i had a friend help me put os 9 back on. but when it formatted and installed i set the startup disk to my hdd and click restart. but when it restarts it shows a folder that flashes a question mark and than it shows the "mac happy face" and that just continues and doesnt boot up. the jumper settings were never changed and no hardware wasnt changed.



thanks
QUOTE Thanks
Badger
Guest
 
Posts: n/a

Try zapping the PRAM. If that doesn't work then try reformatting the HD and reinstalling OS 9 again. If you reformatted with OS X it may have removed the OS 9 disk drivers and the OS 9 installer does not automatically reinstall them. Be sure to select the "Install OS 9 drivers" option. (10.3x will run decently on these machines but it would need more RAM. 160 is barely above the minimum for X. If you want to use 10.x max out the RAM.)
QUOTE Thanks
fenderguitar21
Guest
 
Posts: n/a

i did zap the PRAM i a reformatted it many times and still wont work. any other ways to fix it?
QUOTE Thanks
Badger
Guest
 
Posts: n/a

If you have access to DiskWarrior I'd try that but other than that I'm stumped. The only other issue related to 10 with these models is with firmware. However that affects the CRT not the hard disk.
QUOTE Thanks
macEfan

 
macEfan's Avatar
 
Member Since: Dec 01, 2004
Location: Somewhere in the world
Posts: 1,110
macEfan is a jewel in the roughmacEfan is a jewel in the roughmacEfan is a jewel in the rough
Mac Specs: Powermac g4 400mhz, 10gb, 256mb ram, OS9

macEfan is offline
Did U update the firmware before upgrading to OS X. A lot of problems are casued when U don't. ALso try replacing the PRam battary

Report offensive posts
Don't forget to use the rep system!
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« imac and os9 issue | openbase in OS X Tiger? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
OsX iBook Version On An iMac bwilliamson0019 OS X - Operating System 1 03-15-2005 09:59 AM
sharing files between imac os9 and xp anibis Running Windows (or anything else) on your Mac 1 02-22-2005 04:51 PM
os9 printer wa9zug Apple Desktops 6 11-19-2004 11:29 PM
installing OS9 onto powermac G3 from iMac CD madmusician Running Windows (or anything else) on your Mac 1 07-12-2004 09:38 AM

All times are GMT -4. The time now is 08:27 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?