Results 1 to 6 of 6
  1. #1


    Member Since
    Apr 16, 2008
    Posts
    9
    Mac OS 9.2 User can't use phpBB3 forum
    I'm not a mac user myself (linux), so I'm pretty ignorant as to the mac method, but I've got a phpBB3 forum and one of my users has a mac OS 9.2 (is that old?) computer and tells me this:

    "The home page is there and most of the graphics look "compromised." I click on "enter" and I'm taken to a dead end page."

    Any ideas as to how I can help him solve his problem and use my forum?

    thanks,
    Alex

  2. #2

    Eric559's Avatar
    Member Since
    Jul 18, 2007
    Location
    Central California
    Posts
    3,185
    Specs:
    2.16GHz C2D MacBook w/ 2GB RAM & 120GB HD. HTC Droid Incredible.
    Does he get some kind of error?
    Member Of The Month for December '08.
    It's only the internet!

  3. #3


    Member Since
    Apr 16, 2008
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by Eric559 View Post
    Does he get some kind of error?
    He didn't say.

  4. #4

    Aptmunich's Avatar
    Member Since
    Mar 09, 2004
    Location
    Munich
    Posts
    9,073
    Specs:
    Aluminium Macbook 2.4 Ghz 4GB RAM, SSD 24" Samsung Display, iPhone 4, iPad 2
    Quote Originally Posted by amm888 View Post
    I'm not a mac user myself (linux), so I'm pretty ignorant as to the mac method, but I've got a phpBB3 forum and one of my users has a mac OS 9.2 (is that old?) computer and tells me this:

    "The home page is there and most of the graphics look "compromised." I click on "enter" and I'm taken to a dead end page."

    Any ideas as to how I can help him solve his problem and use my forum?

    thanks,
    Alex
    The troubleshooting you'll want to try is pretty much the same.

    Yes - OS 9.2 is very old. If the user is using Internet Explorer for Mac (I think that used to be the default browser), it's not surprising it doesn't work.

    Find out which browser they're using, then ask them to upgrade to something newer.

    iCab 3.0.5 might work better.

  5. #5


    Member Since
    Apr 16, 2008
    Posts
    9
    Question
    He did finally get it to work using ICab (copied your post and sent it to hime).

    -Thanks

    Now I have a user using the new Mac OS (X?) and she says she just sees a bunch of lines when she tries to access my site.

  6. #6

    Aptmunich's Avatar
    Member Since
    Mar 09, 2004
    Location
    Munich
    Posts
    9,073
    Specs:
    Aluminium Macbook 2.4 Ghz 4GB RAM, SSD 24" Samsung Display, iPhone 4, iPad 2
    Sounds like a font issue...

    Open Font Book, press "command + a" to select all and then go to "File > Validate fonts".

    That should check all fonts installed on the system for errors.
    Resolve any errors and the issue should hopefully go away.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. New iMac user and new to this forum
    By kbent in forum Switcher Hangout
    Replies: 10
    Last Post: 11-17-2012, 09:42 AM
  2. Changing Mac Forum User Name
    By normanhovan@mac in forum Community Suggestions and Feedback
    Replies: 2
    Last Post: 02-10-2009, 08:43 PM
  3. Do OS X users have issues accessing phpBB3 based forums?
    By amm888 in forum Web Design and Hosting
    Replies: 9
    Last Post: 05-01-2008, 12:10 AM
  4. What do you call a PC user in a Mac forum?
    By Village Idiot in forum Schweb's Lounge
    Replies: 22
    Last Post: 11-20-2007, 07:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •