Results 1 to 5 of 5
  1. #1


    Member Since
    Apr 07, 2007
    Location
    Jacksonville Beach fl.
    Posts
    3
    Specs:
    eMac G4 800 MHz 1 GB SDRAM 320 GB 7200RPM Self installed HD
    emac cold boot problem
    emac G4 320gig 7200rpm hard drive 1gig ram
    on a cold boot i get system failure(corrupt stack).
    i let it sit and warm up then shutdown and restart it boots ok and keeps working. i am new to computers (4 years) this emac is my first.
    any ideas?
    beartrap

  2. #2
    MacHeadCase
    Guest
    Welcome to Mac-Forums, beartrap.

    Is this eMac running on 10.4.x?

  3. #3


    Member Since
    Oct 27, 2006
    Posts
    897
    A cold boot runs POST as it starts up. A restart does not, so you could have a bad but still functional ram chip. In other words the ram chip might fail the POST but still function enough to allow the eMac to restart. When you say you shutdown following the system failure, do you mean a cold, dead boot? Or are you forcing a restart?

  4. #4


    Member Since
    Apr 07, 2007
    Location
    Jacksonville Beach fl.
    Posts
    3
    Specs:
    eMac G4 800 MHz 1 GB SDRAM 320 GB 7200RPM Self installed HD
    A cold dead boot. I'm running 10.4.9

  5. #5


    Member Since
    Apr 07, 2007
    Location
    Jacksonville Beach fl.
    Posts
    3
    Specs:
    eMac G4 800 MHz 1 GB SDRAM 320 GB 7200RPM Self installed HD
    I reinstalled my ram. Working great for a week now.
    thanks
    beartrap

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cannot cold or warm boot
    By Brooklynguy in forum OS X - Operating System
    Replies: 6
    Last Post: 01-30-2014, 07:19 PM
  2. Emac Boot Issues
    By McWBAsh in forum Apple Desktops
    Replies: 4
    Last Post: 03-28-2011, 04:08 AM
  3. Cannot boot from DVD Emac G4
    By mac2011 in forum Apple Desktops
    Replies: 14
    Last Post: 01-14-2011, 06:18 PM
  4. PPC G5 dual 2.5 wont cold boot
    By tromboner in forum Apple Desktops
    Replies: 3
    Last Post: 06-01-2010, 11:49 PM
  5. eMac won't boot - gets hung at "Got boot device"
    By johngriggs in forum Apple Desktops
    Replies: 10
    Last Post: 04-13-2010, 11:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •