Mac Forums

Mac Forums (http://www.mac-forums.com/forums/)
-   Other Hardware and Peripherals (http://www.mac-forums.com/forums/other-hardware-peripherals/)
-   -   Can Time Machine use two hd (http://www.mac-forums.com/forums/other-hardware-peripherals/309677-can-time-machine-use-two-hd.html)

halfmonkey 03-21-2014 01:43 PM

Can Time Machine use two hd
 
I was wondering if Time Machine can use two different hd to back up data? What I mean by this is can I use one hd with Time Machine to say back up my iMac and then a second hd with Time Machine to back up my external drive that holds my pictures? I'm asking because instead of buying one super large capacity ext hd to back up all drives onto one hd, I'm thinking I would like to just use some of my extra hd laying around. Plus, the larger capacity ext hd seem to only come in RAID configuration and I prefer to not have it configured as RAID.

chscag 03-21-2014 01:51 PM

Quote:

I was wondering if Time Machine can use two different hd to back up data? What I mean by this is can I use one hd with Time Machine to say back up my iMac and then a second hd with Time Machine to back up my external drive that holds my pictures?
Yes, you can. I have two external hard drives for Time Machine backups and can alternate between them. You can set them both up in Time Machine preferences. You can also have one Time Machine drive for just backing up your Mac and the other for backing up your external hard drive. Make sure you name the drives so that you always know which will backup what. Otherwise you may overwrite a backup with the wrong one.


All times are GMT -4. The time now is 06:37 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.