New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Other Hardware and Peripherals Other Apple systems and peripherals discussion.

iMac G3 OS 9.2 start-up issues


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Ronayne

 
Member Since: Jan 17, 2014
Posts: 1
Ronayne is on a distinguished road

Ronayne is offline
Hi all,

While at the dump today, I found a nice tangerine orange 1999 iMac G3, which runs OS 9.2. It was working nicely until about ten minutes ago, when it developed a problem: When I boot it up, it goes to a grey screen, with a folder symbol in the centre. Within this, it alternates between the Mac "smiling face" logo, and a question mark.

Does anyone know what the cause of this is, and how to fix it? I'm no good with computers - CRT televisions being my specialty. Computers are a whole new world - and frustration.

Cheers,

Chris
QUOTE Thanks
pigoo3

 
pigoo3's Avatar
 
Member Since: May 20, 2008
Location: U.S.
Posts: 25,686
pigoo3 has a reputation beyond reputepigoo3 has a reputation beyond reputepigoo3 has a reputation beyond reputepigoo3 has a reputation beyond reputepigoo3 has a reputation beyond reputepigoo3 has a reputation beyond reputepigoo3 has a reputation beyond reputepigoo3 has a reputation beyond reputepigoo3 has a reputation beyond reputepigoo3 has a reputation beyond reputepigoo3 has a reputation beyond repute
Mac Specs: 13" MB 2.4ghz, 2gig ram, OS 10.7.5

pigoo3 is offline
Quote:
Originally Posted by Ronayne View Post
When I boot it up, it goes to a grey screen, with a folder symbol in the centre. Within this, it alternates between the Mac "smiling face" logo, and a question mark.
One of three things:

1. No OS installed on the hard drive.
2. The hard drive has just crashed/failed.
3. A cable may have come loose.

Also give this a read:

"What OS Disk Do I Need?" A Brief Overview

- Nick

- Computer slow, too many "beachballs", read this: Beachballs
- Computer seems slower than it used to? Read this for some speedup tips: Speedup
- Almost full hard drive? Some solutions. Out of Space
- Apple Battery Info. Battery
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« network issues | Help! My Android Contacts Lost! »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
iMac Rookie here - need help with WiFi issues drtodd41 Apple Desktops 3 08-26-2012 08:14 PM
2 diffrent iMac issues with not turning on flatlined Apple Desktops 3 10-28-2010 04:18 PM
Can't start my iMac 27' Legendariusz Apple Desktops 2 10-13-2010 01:26 PM
iBook 9.2 restore same as iMac 9.2 restore? mikeportland Running Windows (or anything else) on your Mac 1 04-01-2008 08:21 PM
iMac screen issues LadyInRed Apple Desktops 20 01-21-2008 04:49 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:32 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?