Results 1 to 3 of 3
  1. #1


    Member Since
    Oct 30, 2012
    Posts
    2
    How to get WD 500 GB External HD working with Mac
    I just bought a WD 500 GB External HD, and when I plug it in, it is reading the following message.

    "NTFS-3G"
    NTFS-3G could not mount /dev/disk1s1 at /Volumes/Elements because the following problem occurred:

    /Library/Filesystems/fusefs.fs/Support/fusefs.kext failed to load - (libkern/kext) link error; check the system/kernel logs for errors or try kextutil(8). the MacFUSE fule system is not available (71)"

    Any help with this issue would be greatly appreciated. I'm not any sort of computer expert and just want the HD to work.

    Thanks!
    Patrick

  2. #2

    chscag's Avatar
    Member Since
    Jan 23, 2008
    Location
    Fort Worth, Texas
    Posts
    48,815
    Specs:
    Late 2013 27" iMac, iPad 3, iPhone 6s+, iPhone 6+, 3 iPods, El Capitan
    Did you at one time or another install NTFS 3G? Because it appears it's trying to read the WD drive which is probably formatted to NTFS. If you had NTFS 3G installed and then just moved it to the trash, that does not uninstall it.

  3. #3


    Member Since
    Oct 30, 2012
    Posts
    2
    Thanks!
    Quote Originally Posted by chscag View Post
    Did you at one time or another install NTFS 3G? Because it appears it's trying to read the WD drive which is probably formatted to NTFS. If you had NTFS 3G installed and then just moved it to the trash, that does not uninstall it.
    Thank you! This worked and everything is going well.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 05-20-2012, 02:10 PM
  2. Mac Book Pro not working with an external monitor
    By rlamm in forum Apple Notebooks
    Replies: 1
    Last Post: 01-23-2012, 01:22 AM
  3. Hotway external DVD drive not working on my Mac 10.6.3
    By d5smith in forum Apple Desktops
    Replies: 11
    Last Post: 01-08-2012, 05:50 AM
  4. NTFS External HD with 2 partitions not working with mac
    By CoG888 in forum Other Hardware and Peripherals
    Replies: 8
    Last Post: 10-15-2007, 05:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •