New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Other Hardware and Peripherals Other Apple systems and peripherals discussion.

Time Machine only Calculates and Prepares. Nothing gets saved.


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
The Other One

 
Member Since: Dec 28, 2011
Posts: 1
The Other One is on a distinguished road

The Other One is offline
See title of description of what the base problem is. Even if I Back Up Now, it will only calculate all the changes, prepare, and then it stops. The Latest Backup date never changes. What would be causing this??

The only way i've been able to get the computer to save an update is by running the computer in Safe Mode. The external drive is an Hitachi Easy Dr 1TB via USB. I ran the disk utility on it and it did find some errors but said it fixed them. That didn't fix the problem tho. Any help is much appreciated!!
QUOTE Thanks
chas_m

 
chas_m's Avatar
 
Member Since: Jan 22, 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 16,765
chas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond repute
Mac Specs: 2012 MBP, Black speakers, Black Benq second monitor, black(ish) iPhone 5s, Black 2012 iPad, etc.

chas_m is offline
1. Does the Hitachi have its own power supply, or are you trying to use it off the USB power?

2. Have you tried reformatting the Hitachi and letting TM do a new (or first, perhaps) complete backup?
QUOTE Thanks
Andres87

 
Andres87's Avatar
 
Member Since: Jul 27, 2011
Posts: 184
Andres87 will become famous soon enough

Andres87 is offline
Quote:
Originally Posted by chas_m View Post
2. Have you tried reformatting the Hitachi and letting TM do a new (or first, perhaps) complete backup?
this will take care of your problem, I had the same issue so I decided to reformat my Time Machine drive and make a new back up and it work with no issues after.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« please help! cinema display (ADC) to Quad-Core(DVI) dilemna | Epson Workforce 600 Wireless Scanner Installation »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 06:27 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?