New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Other Hardware and Peripherals Other Apple systems and peripherals discussion.

Trouble printing to Epson Stylus CX8400


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
marcusbulbous

 
Member Since: Mar 03, 2011
Location: Minnesota
Posts: 8
marcusbulbous is on a distinguished road
Mac Specs: 13" Macbook Pro, i5 2.3ghz, 4gb RAM, 320gb HD

marcusbulbous is offline
I'm a recent switcher to macs so printer setup is a new adventure for me. I have an Epson Stylus CX8400 wired to my Mac Mini via USB and when I print a file I get infinite blank pages or else nonsense text pages until I turn the printer off and delete the print queue. I got the same result when I previously printed via USB hooked into my Time Capsule. I thought it was the Time Capsule at first so I tried a direct connection to the mac. Can someone with some experience with printer setup speak to my problem? It prints fine from an HP laptop (if a little dark, hence my acute interest in seeing results from the mac). Forgive me if I've posted this in the wrong place or if I'm asking a question already discussed elsewhere. Please direct me to said discussion if so.
QUOTE Thanks
cwa107

 
cwa107's Avatar
 
Member Since: Dec 20, 2006
Location: Middletown, Pennsylvania
Posts: 26,633
cwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD

cwa107 is offline
Did you go out to Epson's website and get their latest Mac driver?

Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!
QUOTE Thanks
marcusbulbous

 
Member Since: Mar 03, 2011
Location: Minnesota
Posts: 8
marcusbulbous is on a distinguished road
Mac Specs: 13" Macbook Pro, i5 2.3ghz, 4gb RAM, 320gb HD

marcusbulbous is offline
I did, and ran the install. It's unclear to me what is supposed to happen at that point. It seemed to install but nothing changed. If OSX manages how it's installed then that's not it. If I have to manage it, install it in a certain place and/or make other changes, that's where the expertise of others would be of great help. I just let it install.
QUOTE Thanks
cwa107

 
cwa107's Avatar
 
Member Since: Dec 20, 2006
Location: Middletown, Pennsylvania
Posts: 26,633
cwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD

cwa107 is offline
Quote:
Originally Posted by marcusbulbous View Post
I did, and ran the install. It's unclear to me what is supposed to happen at that point. It seemed to install but nothing changed. If OSX manages how it's installed then that's not it. If I have to manage it, install it in a certain place and/or make other changes, that's where the expertise of others would be of great help. I just let it install.
So the driver is now loaded. I would start with the printer not connected to the computer. Now, check in System Preferences => Print & Fax. Make sure there is no entry for the printer in the left pane. If there is, click to select it and then click the '-' button to remove it.

Now, plug the printer back in and it should pop up and be using the latest driver. If that's true, it should work perfectly - if it does not, we need to dig a little deeper.

Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!
QUOTE Thanks
marcusbulbous

 
Member Since: Mar 03, 2011
Location: Minnesota
Posts: 8
marcusbulbous is on a distinguished road
Mac Specs: 13" Macbook Pro, i5 2.3ghz, 4gb RAM, 320gb HD

marcusbulbous is offline
I'll be. That indeed did it. The printer dock icon is now the Epson rather than the generic printer. Sorry for the newb question, hopefully this resolves it for good. Thank you, my membership here is already proven to be worth my time.
QUOTE Thanks
cwa107

 
cwa107's Avatar
 
Member Since: Dec 20, 2006
Location: Middletown, Pennsylvania
Posts: 26,633
cwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD

cwa107 is offline
Nice. Glad to hear it's working for you.

Also, on the plus side, it should now work perfectly with your Time Capsule too.

Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!
QUOTE Thanks
marcusbulbous

 
Member Since: Mar 03, 2011
Location: Minnesota
Posts: 8
marcusbulbous is on a distinguished road
Mac Specs: 13" Macbook Pro, i5 2.3ghz, 4gb RAM, 320gb HD

marcusbulbous is offline
Indeed! It does work through the Time Capsule now. But I did have to do the same process over again- unplug the printer, delete the printer from System Preferences, then plug it back in and re-add it and let the system find it. The Windows laptop wirelessly prints to it now as well.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Bluetooth Remote Control? | Issues with upgrading RAM in iMac. »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Trouble with IP Printing on OS 10.6.3 and WinXP using Fusion kevinfoutch Running Windows (or anything else) on your Mac 1 05-22-2010 08:46 AM
Trouble printing to Epson Stylus 880 from iMac yung Other Hardware and Peripherals 8 09-16-2009 04:46 PM
Epson Stylus DX4050 acting strange with Macbook bungy Other Hardware and Peripherals 1 06-24-2009 02:53 PM
New Mac User - questions on printing to Epson printer through Windows wireless w/Leop tgilldesign Other Hardware and Peripherals 3 02-10-2008 06:46 PM
Epson is printing is really slow ronin OS X - Operating System 0 07-26-2007 10:11 AM

All times are GMT -4. The time now is 04:01 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?