New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Other Hardware and Peripherals Other Apple systems and peripherals discussion.

LaCie does not mount on first shot...


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
code777
Guest
 
Posts: n/a

Just recently it seems like everytime I turn on my LaCie it does not mount to the desktop. I have to turn it off and turn it on and then it mounts. Ideas?
QUOTE Thanks
rman

 
rman's Avatar
 
Member Since: Dec 24, 2002
Location: Los Angeles, California
Posts: 12,591
rman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud of
Mac Specs: 2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi

rman is offline
If t=your system has not been rebooted in a log time. Try a reboot. that nt resolve the problem.

Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!
QUOTE Thanks
PowerBookG4

 
PowerBookG4's Avatar
 
Member Since: Jan 08, 2005
Location: New Jersey
Posts: 6,190
PowerBookG4 has much to be proud ofPowerBookG4 has much to be proud ofPowerBookG4 has much to be proud ofPowerBookG4 has much to be proud ofPowerBookG4 has much to be proud ofPowerBookG4 has much to be proud ofPowerBookG4 has much to be proud ofPowerBookG4 has much to be proud ofPowerBookG4 has much to be proud ofPowerBookG4 has much to be proud of
Mac Specs: Mac Pro 8x3.0ghz 12gb ram 8800GT , MBP 2.16 2GB Ram 17 inch.

PowerBookG4 is offline
I think the reboot will help, but mac has said that their panther operating sytem is having problems with lacie disks. The panther operating system is causing the disks to get erased.
QUOTE Thanks
code777
Guest
 
Posts: n/a

well i'm on Tiger and well reboot doesn't help. every once in a while if i turn on the LaCie it does not mount. any other ideas?
QUOTE Thanks
Murlyn

 
Murlyn's Avatar
 
Member Since: Jun 11, 2003
Location: Mount Vernon, WA
Posts: 4,909
Murlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to all
Mac Specs: MacBook Pro 2.6 GHz Core 2 Duo 4GB RAM OS 10.5.2

Murlyn is offline
I am looking into purchasing a backup hard drive and I read a lot on Lacies and it sounds like this is a common problem, plus the disks going bad and so forth, plus it sounds like LaCie support bites.. I would take it back and have them replace it.
QUOTE Thanks
code777
Guest
 
Posts: n/a

easier said than done but we'll see what happens. Yeah LaCie support is poor. Well through email it is at least. Its always a "cut and paste" response. I don't think anyone really reads them and tries to troubleshoot really. Oh well.
QUOTE Thanks
dstopsky

 
dstopsky's Avatar
 
Member Since: May 03, 2005
Location: St. Louis, MO
Posts: 197
dstopsky is on a distinguished road
Mac Specs: Mac no more - Sony Vaio FZ4000

dstopsky is offline
I just bought a new 250GB USB 2.0 LaCie the other day and I'm having the same problem with Tiger. I'm rather new to Mac and of the few reviews I had read of LaCie they were all good. I might be able to return it but should I really? And if so, what would you guys recommend that is in the similar price range that's has the same amount of storage? Thanks in advance for any help.
QUOTE Thanks
rman

 
rman's Avatar
 
Member Since: Dec 24, 2002
Location: Los Angeles, California
Posts: 12,591
rman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud ofrman has much to be proud of
Mac Specs: 2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi

rman is offline
If you return it get one with a firewire port. I have never had a problem with any disk that have firewire.

Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!
QUOTE Thanks
Macman

 
Macman's Avatar
 
Member Since: Oct 30, 2004
Location: San Antonio, Texas
Posts: 4,374
Macman has a spectacular aura about
Mac Specs: PowerMac G4 Cube 450mhz 832mb

Macman is offline
odd, I have the lacie d2 triple interface 160 gb, no problems, though when I first got it, it worked a few hours and died, that was on friday, I had my new one by monday, no problems. as far as problems mounting I have had no problems at all, even their email responses were not cut & paste, maybe I was lucky.
QUOTE Thanks
Murlyn

 
Murlyn's Avatar
 
Member Since: Jun 11, 2003
Location: Mount Vernon, WA
Posts: 4,909
Murlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to all
Mac Specs: MacBook Pro 2.6 GHz Core 2 Duo 4GB RAM OS 10.5.2

Murlyn is offline
I am purchasing the Western Digital 250GB Hard drive. I have a WD and so far it has worked beautiuflly for me. The only problem with it is that it does not have an off button so you have to unpplug it, otherwise it glows and it just plain looks kewl and works well

I purchased from http://www.compuplus.com for about $220, best price that I could find for a good 250GB drive.
QUOTE Thanks
trpnmonkey41

 
Member Since: Jul 22, 2003
Location: Hamilton College
Posts: 7,003
trpnmonkey41 is a splendid one to beholdtrpnmonkey41 is a splendid one to beholdtrpnmonkey41 is a splendid one to beholdtrpnmonkey41 is a splendid one to beholdtrpnmonkey41 is a splendid one to beholdtrpnmonkey41 is a splendid one to beholdtrpnmonkey41 is a splendid one to beholdtrpnmonkey41 is a splendid one to behold
Mac Specs: 20" iMac C2D 2.16ghz, 13" MacBook 2.0ghz, 60gb iPod vid, 1gb nano

trpnmonkey41 is offline
I have the LaCie Porsche 250gb hard drive and haven't had a single problem with it. Mounts fine everytime and has shown no signs of failing

Don't forget to use the new User Reputation System
QUOTE Thanks
Murlyn

 
Murlyn's Avatar
 
Member Since: Jun 11, 2003
Location: Mount Vernon, WA
Posts: 4,909
Murlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to allMurlyn is a name known to all
Mac Specs: MacBook Pro 2.6 GHz Core 2 Duo 4GB RAM OS 10.5.2

Murlyn is offline
Yeah the readups I did, did not say anything about the Porsche ones. There was just too much stuff about LaCie drives failing for me to feel like I should purchase a LaCie, so i went with what I knew worked well
QUOTE Thanks
code777
Guest
 
Posts: n/a

well I'm still having issues. It worked fine in 10.3.9 and in 10.4 but 10.4.1 it does this. No idea. I have to turn it off and turn it back on to make it mount. I hope this is not a sign that it is failing. The thing is only 3 months old.
QUOTE Thanks
Macman

 
Macman's Avatar
 
Member Since: Oct 30, 2004
Location: San Antonio, Texas
Posts: 4,374
Macman has a spectacular aura about
Mac Specs: PowerMac G4 Cube 450mhz 832mb

Macman is offline
its not failing, its probably a bug in the update thats affecting the drive mounting. if it doesn't mount the first time, can you use disk utility to mount it?
QUOTE Thanks
code777
Guest
 
Posts: n/a

Quote:
Originally Posted by Macman
its not failing, its probably a bug in the update thats affecting the drive mounting. if it doesn't mount the first time, can you use disk utility to mount it?
hey macman
u know i never thought of that! :dummy:

next time i'll give it a try, i know DU sees the drive but its just not mounted... thanks
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Any suggestions on Compact Flash Cards? | Got some new peripherals for my mini, Apple Mouse/Keyboard and Sony DL DVD Burner »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
LaCie DVD Burner Double Layer code777 Other Hardware and Peripherals 9 03-27-2005 12:17 AM
LaCie Porsche hard drive taxal Other Hardware and Peripherals 5 02-09-2005 04:42 PM
LaCie external hard drive not mounting - Help! drdesigns@triad Other Hardware and Peripherals 0 09-04-2004 11:22 AM
mount an empty CD-R virtualy?? fabio OS X - Operating System 0 09-04-2004 06:54 AM
B&W G3 and LaCie 120 GB hard drive issues jmbrown Apple Desktops 0 08-18-2004 05:49 PM

All times are GMT -4. The time now is 12:05 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?