Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    b16crx69's Avatar
    Member Since
    Mar 31, 2005
    Posts
    62
    Specs:
    Powermac G4 Dual 1.25/768mb/240g
    internal HD not recognized...help!
    First off, I have a 1.25 dual mirror door G4. I have just installed a the Western Digital 7200rpm, 8mb cache, model # wd1600jbrtl. When I turned on the comp, it said something about an unrecognizable volume and gave me options to continue or initialize; I initialized. But the device doesn't show up on my desktop or finder. Disk utility recognizes, but i cannot access it. I had the drive set for cable select, then slave and it still doesn't recognize. Does anyone have any idea what I should do? I've read on here of people using this drive, so there must be something I'm missing. TIA

  2. #2

    coach_z's Avatar
    Member Since
    Jul 23, 2004
    Location
    North NJ
    Posts
    3,169
    Specs:
    i dont have no mac's
    did you format it??? i picked up a HD the other day, wouldnt mount it until it was formatted
    MoTM honor roll...
    when?
    i dont remember

  3. #3

    b16crx69's Avatar
    Member Since
    Mar 31, 2005
    Posts
    62
    Specs:
    Powermac G4 Dual 1.25/768mb/240g
    okay...I'm pretty embarrassed. I finally did an "erase" disk using utilities. I'm assuming that this is how you format the drive. Anyways, it's all good now.

  4. #4

    Macman's Avatar
    Member Since
    Oct 30, 2004
    Location
    San Antonio, Texas
    Posts
    4,374
    Specs:
    PowerMac G4 Cube 450mhz 832mb
    yes thats how you reformat it. its just that easy. just a note, if you want it to mount when your computer starts up, open system preferences>accounts>select your account in the left column, then select the startup items tab, and drag the mounted hd into the list.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Seagate 3TB internal not recognized by my Mac Pro 1,1
    By Vangomez in forum Switcher Hangout
    Replies: 1
    Last Post: 12-29-2012, 01:00 PM
  2. HD clone not recognized when internal
    By matthewbr0wn in forum Apple Notebooks
    Replies: 5
    Last Post: 07-19-2011, 07:10 PM
  3. Help! Can't get Western Digital Internal HD to be recognized!
    By babyboycole in forum Switcher Hangout
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2011, 10:48 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 06-01-2010, 10:34 PM
  5. new internal hard drive not recognized
    By shimanok2 in forum Apple Notebooks
    Replies: 3
    Last Post: 07-05-2008, 07:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •