Results 1 to 4 of 4

Thread: Startup Woes

  1. #1
    Startup Woes

    Member Since
    Oct 29, 2007
    Posts
    3
    Startup Woes
    Hi everyone, this is my first post and I'm fairly new to macs so I hope I provide everything you all need to know to help me on this.

    os 10.4.10
    PowerMac G5 dual 2.7ghz
    4.5Gb RAM
    2x 250Gb HD

    The computer was working perfectly on Friday, shut down over the weekend and turned it on this morning and all the problems started.

    The mac makes it to the desktop, loads my wallpaper, the dock, the menu bar minus the time and volume control icons, and about 50% of the time will load icons for HDs. And that's where it stops.

    I can move the cursor around, but there's absolutely no response otherwise. It just sits there looking almost like it's completely up and running (minus the time and volume icons on the menu bar) and that's it.

    I booted from my OS CD and ran the volume verification on both HDs. They both came back reporting minor errors. I repaired both, and they came back successful. I restart and the computer continues to have the same problem. I've then gone back and booted from the OS CD again, re-verified and it apprears as though the disk errors return.

    Repair again: Successful, Verify again: Successful Restart again: Same Problem.

    I've gone through this cycle a few times and it seems to be pretty consistent.

    I've run the quick hardware test located on the OS CD as well, and that came back reporting no problems.

    Should I run the extended hardware test? Is there something else going on entirely? Any info you folks need that I didn't provide?

  2. #2
    Startup Woes
    MACGIRL34's Avatar
    Member Since
    Sep 01, 2007
    Location
    USA
    Posts
    451
    Specs:
    24" iMac 2.8 GHZ/2GB/320GB/Leopard
    Did you reset the pram
    .Leo my mac kitty... 24" iMac 2.8GHz, Macbook Air 1.8GHZ/2GB/80GB, iPhone 3G 16GB White , iPod Classic 80GB, iPod Nano...
    MAC CHAT: macgirl3434 see profile
    My site: see profile

  3. #3
    Startup Woes

    Member Since
    Oct 29, 2007
    Posts
    3
    no, I didn't. I don't actually know what that is or how to do it. Explaination/ instructions please?

  4. #4
    Startup Woes

    Member Since
    Oct 29, 2007
    Posts
    3
    I googled it and it seems to be working. Thank you so much for the suggestion MACGIRL34!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clone recognized in Startup Disk but not Startup Manager
    By plumpjack in forum Apple Desktops
    Replies: 6
    Last Post: 11-07-2014, 12:46 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 09-12-2014, 05:33 AM
  3. External HD woes
    By scudman in forum Other Hardware and Peripherals
    Replies: 1
    Last Post: 12-26-2007, 03:28 AM
  4. iBook G4 Startup Woes
    By juicejam in forum OS X - Operating System
    Replies: 2
    Last Post: 11-07-2006, 03:51 PM
  5. PB Woes
    By padrote in forum Apple Notebooks
    Replies: 9
    Last Post: 08-12-2005, 03:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •