New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

Classic exceptionally stuttery!


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Morgan19

 
Member Since: Apr 08, 2004
Posts: 129
Morgan19 is on a distinguished road

Morgan19 is offline
I'm running OS 10.3.4 and am having a major issue with Classic mode which I need to run my version of FileMaker, among other things.

First off, when Classic and a Classic app are running it noticeably slows down the rest of the system, even OSX-native apps. For example, with Classic, FileMaker in Classic mode, and IE5.2 running, IE jerks as it scrolls, menus take a split second longer to open, etc. If I shut Classic down everything returns to normal.

Second, textual apps like FileMaker and Word (also running in Classic) look like they're stuttering every few seconds... I can because for example, in Word the cursor will be blinking and then pause, blink a few more times and pause, each time pausing for half a second or so before returning to normal. This happens consistently. What's really aggravating about this is that if I'm typing in one of those programs, every few letters or so will exploded, so if I was typing "computer" at the time it might end up looking like "compuuuuuuuuter" even though I only pressed the key once. It's making working with X and my Classic programs damned near impossible.

I'm looking into upgrading these apps to Panther-native versions but for the time being, I'd really like to get this solved. I've tested another Mac in the office that is also running 10.3.4 and it has no problems whatsoever in either FileMaker of Word, so I know it has to be something with mine. I don't think hardware is an issue: I'm running a 1.3 Ghz processor (GigaDesigns), 9000 Radeon Mac ed., and 1.5 gigs of RAM... They should all be able to handle this with no problem, yet I'm getting this stupid jitters. I've tried doing all the regular maintenance like disk repair, permissions repair, etc. to no avail.

Any suggestions?

m19
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« OS X on Powerbook G3 Lombard 333Mhz | XBench Scores »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
My OS 9.2.2 (Classic) wont start in OS X Panther... ksramki Running Windows (or anything else) on your Mac 2 08-02-2004 04:53 PM
Hiding Finder when running Classic Apps gswhite OS X - Operating System 0 02-14-2004 10:44 AM
need help with going to classic for certian apps mark7377 OS X - Operating System 1 02-02-2004 06:32 PM
Can't boot up classic Solaris OS X - Operating System 14 06-26-2003 07:58 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:47 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?