Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    woooopa
    Guest
    Lightbulb Problem trying to launch Classic from within OSX
    :confused:

    When trying to launch a OS 9 app from within the OSX 10.2 desktop, I'm getting the attached error. I've booted to OS 9.2.2 without a problem.

    TIA
    Attached Images Attached Images

  2. #2

    rman's Avatar
    Member Since
    Dec 24, 2002
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    12,584
    Specs:
    2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi
    Cool
    What version of OS X are you running?

    You might want to update your system again using the combo update.
    Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!

  3. #3

    rman's Avatar
    Member Since
    Dec 24, 2002
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    12,584
    Specs:
    2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi
    Cool
    It looks like one of the classic files did not get updated.
    Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!

  4. #4
    woooopa
    Guest
    I'm running 10.2.8. The odd thing is that I've also restored the Classic installation without success. I am also able to launch to Classic without a problem. I've also set the permissions to both System folders to Read & Write for everyone.

    Thanks

  5. #5

    rman's Avatar
    Member Since
    Dec 24, 2002
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    12,584
    Specs:
    2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi
    Cool
    Try the following:

    Run the repair permissions, then down load and re-install Mac OS X Update Combo 10.2.8. The run repair permission again.

    What should happen is that the missing files will be installed. Hopefully this will resolve your problem.
    Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!

  6. #6
    woooopa
    Guest
    Thanks rman. I'll give it a try this evening and let you know the results.


  7. #7
    woooopa
    Guest
    Cool
    I had some time at lunch and gave the combo update a try. No luck...

    I'm not going to sweat it too much as I think I'll break down and upgrade to Panther.

    Thanks again for your help.

  8. #8

    rman's Avatar
    Member Since
    Dec 24, 2002
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    12,584
    Specs:
    2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi
    Cool
    Okay, just when you upgrade to Panther (10.3) get the Mac OS X Combined (10.3.4) Update 10.3.4 when you upgrade to 10.3.4. This should reduce your changes of having problems.
    Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mac Pro stuck in Windows 7... can't launch OSX
    By Brainclaw in forum Running Windows (or anything else) on your Mac
    Replies: 1
    Last Post: 02-23-2013, 08:50 PM
  2. OSX - can't launch apps or login
    By brycimus in forum OS X - Operating System
    Replies: 0
    Last Post: 09-27-2010, 08:06 PM
  3. OSX and Classic.
    By Monty1 in forum OS X - Operating System
    Replies: 8
    Last Post: 01-15-2007, 05:39 AM
  4. unable to launch classic
    By glevine in forum Schweb's Lounge
    Replies: 0
    Last Post: 10-27-2005, 11:23 AM
  5. OSX apps will not launch
    By erinrb in forum OS X - Operating System
    Replies: 4
    Last Post: 10-30-2004, 04:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •