Results 1 to 3 of 3
  1. #1


    Member Since
    Jan 27, 2007
    Location
    *Brisvegas*
    Posts
    5,658
    Specs:
    17 inch 2 GHz C2D imac (5,1) with 3GB DDR2 RAM, X1600 (128MB memory) GPU - OSX 10.6.3
    A Weird error - Explanation please
    I was using my imac as usual and decided to insert in a blank cd to do a little cd burning. So I entered the cd intot he cd drive. And after about 5 seconds of it on. The screen faded downwarsa darker like when you leave your machine idle for a while and the screen does darker. But this time it went fron the top of the screen to the bottom this slight darkness. Then a picture of the power button on the back of the computer appeared on my screen and words appeared on top of it.

    In a few languages it basicly told me: There's an error, you have to hold the power button down to reset the machine.

    And when I restarted the machine I got the usual "do you want to send the error to apple?" screen. So I said yes. It's a problem report for OS X. And this is what it told me the error contains:

    panic(cpu 1 caller 0x001D4B6B): mount: lost mount
    Backtrace, Format - Frame : Return Address (4 potential args on stack)
    0x13f93ae8 : 0x128d08 (0x3cb134 0x13f93b0c 0x131de5 0x0)
    0x13f93b28 : 0x1d4b6b (0x3d3ce8 0x13f93f38 0x13f93f30 0x0)
    0x13f93f58 : 0x379e23 (0x2d425dc 0x2d70060 0x2d700a4 0x0)
    0x13f93fc8 : 0x19b17e (0x2b0a820 0x0 0x19e0b5 0x2564fe4) No mapping exists for frame pointer
    Backtrace terminated-invalid frame pointer 0xbffffe58

    Kernel version:
    Darwin Kernel Version 8.9.1: Thu Feb 22 20:55:00 PST 2007; root:xnu-792.18.15~1/RELEASE_I386

    Model: iMac5,1, BootROM IM51.0090.B08, 2 processors, Intel Core 2 Duo, 2 GHz, 1 GB
    Graphics: ATI Radeon X1600, ATY,RadeonX1600, PCIe, 128 MB
    Memory Module: BANK 0/DIMM0, 512 MB, DDR2 SDRAM, 667 MHz
    Memory Module: BANK 1/DIMM1, 512 MB, DDR2 SDRAM, 667 MHz
    AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x87), 4.80.76.1
    Bluetooth: Version 1.7.14f14, 2 service, 0 devices, 1 incoming serial ports
    Network Service: Built-in Ethernet, Ethernet, en0
    Serial ATA Device: WDC WD1600JS-40TGB0, 149.05 GB
    Parallel ATA Device: MAT****ADVD-R UJ-85J
    USB Device: Built-in iSight, Micron, Up to 480 Mb/sec, 500 mA
    USB Device: Hub in Apple Pro Keyboard, Mitsumi Electric, Up to 12 Mb/sec, 500 mA
    USB Device: Apple Optical USB Mouse, Primax Electronics, Up to 1.5 Mb/sec, 100 mA
    USB Device: Apple Pro Keyboard, Mitsumi Electric, Up to 12 Mb/sec, 250 mA
    USB Device: Bluetooth HCI, Up to 12 Mb/sec, 500 mA
    USB Device: IR Receiver, Apple Computer, Inc., Up to 12 Mb/sec, 500 mA
    Can anyone tell me what this error is and why it occured please? As it's so strange.

    Is this a kernel panic? I dunno as I've never had one before.

  2. #2
    MacHeadCase
    Guest
    Yep that was a kernel panic alright. From what I understand from the crash log,
    panic(cpu 1 caller 0x001D4B6B): mount: lost mount
    Backtrace, Format - Frame : Return Address (4 potential args on stack)
    it seems that there was a problem with the Combo/SuperDrive, depending on which you have in your iMac. Or it could be the CD had dust on it or was damaged or I dunno maybe just some kind of a glitch.

  3. #3


    Member Since
    Jan 27, 2007
    Location
    *Brisvegas*
    Posts
    5,658
    Specs:
    17 inch 2 GHz C2D imac (5,1) with 3GB DDR2 RAM, X1600 (128MB memory) GPU - OSX 10.6.3
    Thank you.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Weird Photoshop CS5 error?
    By ramses2005 in forum OS X - Apps and Games
    Replies: 3
    Last Post: 04-11-2011, 06:06 PM
  2. Help! Weird error message
    By ilrt1014 in forum Apple Notebooks
    Replies: 1
    Last Post: 04-02-2011, 02:11 AM
  3. Weird Excel Error
    By NickBird in forum OS X - Apps and Games
    Replies: 3
    Last Post: 06-13-2010, 10:46 AM
  4. weird error message using popcorn
    By mphubbar in forum Movies and Video
    Replies: 0
    Last Post: 07-06-2008, 11:50 PM
  5. Weird startup screen/error
    By CoinSlot in forum Switcher Hangout
    Replies: 3
    Last Post: 04-21-2007, 05:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •