Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Question mark on startup???

    Member Since
    Oct 12, 2006
    Posts
    20
    Question mark on startup???
    Just started recently. When I power my MacBookPro up ... for a split second I get the old folder with question mark on it, and even seems to boot a little slow. I've run every disk utility that comes with the machine, even booted off CD and ran the utilities to check ram, etc. All those tests come back fine, no problems.

    Could this be software related? Nothing has really changed, other than me playing the tar out of some World of Warcraft! I disabled my 'skinning' ap, Shapeshifter, just to see if the skin could be causing some issues. Any thoughts would be welcomed.

    Thanks.
    J

  2. #2
    Question mark on startup???
    RiDE's Avatar
    Member Since
    Sep 13, 2006
    Location
    Deep in the heart of Texas!
    Posts
    3,566
    Specs:
    Mac's
    Check in System Preferences>>>Start-Up Disk.. Make sure your Hard Drive is selected.

  3. #3
    Question mark on startup???

    Member Since
    Oct 12, 2006
    Posts
    20
    yeah, just checked that, it plus the the network startup is all that's in the list, and I highlighted it, just to make sure.

  4. #4
    Question mark on startup???
    RiDE's Avatar
    Member Since
    Sep 13, 2006
    Location
    Deep in the heart of Texas!
    Posts
    3,566
    Specs:
    Mac's
    Do you still have the "?" Folder?

    If so you may want to use MainMenu or Onyx to do some " deep cleaning"

  5. #5
    Question mark on startup???

    Member Since
    Oct 12, 2006
    Posts
    20
    I just closed everything and restarted. Didn't get it that time, don't know if it's due to me removing the skin or making sure that was checked. I'll keep an eye on it and see if it does it after a complete shut down, since I did a restart instead of a complete shut down, I know sometimes that makes a difference. If it continues, I'll check out those product links.

    Thanks again!
    Jeff

  6. #6
    Question mark on startup???
    RiDE's Avatar
    Member Since
    Sep 13, 2006
    Location
    Deep in the heart of Texas!
    Posts
    3,566
    Specs:
    Mac's
    I'm sure you just needed to select/highlight the Hard Drive as you did... you should be all set now.

  7. #7
    Question mark on startup???

    Member Since
    Oct 12, 2006
    Posts
    20
    keeping my fingers crossed. Not sure how that could've gotten changed, but you never know.

    Thanks again. I have downloaded those aps, cause I do like to do reutine maintenance.

    Much appreciated!
    J

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Folder with question mark on startup
    By hansonxd in forum Apple Notebooks
    Replies: 6
    Last Post: 11-02-2013, 07:10 PM
  2. Question Mark Problem Startup
    By kingappdesigns in forum Apple Notebooks
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2012, 01:09 PM
  3. Flashing question mark at startup? please HELP!!!
    By J_MAC in forum Switcher Hangout
    Replies: 5
    Last Post: 10-17-2010, 08:26 PM
  4. Question Mark on Startup....Seen other posts
    By gitsum in forum OS X - Operating System
    Replies: 5
    Last Post: 02-25-2010, 10:07 PM
  5. I have the flashing question mark at startup
    By bmonk in forum OS X - Operating System
    Replies: 8
    Last Post: 08-06-2009, 12:07 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •