New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

OSX 10.7.5 Crash on shutdown


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
wika14

 
Member Since: May 07, 2014
Location: Australia
Posts: 3
wika14 is on a distinguished road
Mac Specs: 2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon 32 GB 1066 MHz DDR3 ECC

wika14 is offline
SInce updating to 10.7.5 and Safari 6 my MAc Pro now crashes on every shutdown.

the report reads .

Interval Since Last Panic Report: 117653 sec
Panics Since Last Report: 17
Anonymous UUID: 0B75B5FD-8FE9-4768-AEE2-69AC78216DE4

Wed May 7 17:07:47 2014
panic(cpu 0 caller 0xffffff80002c4794): Kernel trap at 0xffffff80002cfce0, type 14=page fault, registers:
CR0: 0x000000008001003b, CR2: 0xffffff83d179ba20, CR3: 0x0000000000100000, CR4: 0x0000000000000660
RAX: 0x00000000000000ff, RBX: 0x0000000000100000, RCX: 0x0000000000000040, RDX: 0xffffff800072e760
RSP: 0xffffff8382853eb0, RBP: 0xffffff8382853f30, RSI: 0xffffff833bdef000, RDI: 0x0000000000000010
R8: 0xffffff83d179ba20, R9: 0x0000000000000040, R10: 0x0000000000000040, R11: 0x0000000000000000
R12: 0x000000000000bf00, R13: 0x0000000000000000, R14: 0x0000000000bfbfbf, R15: 0x0000000000000400
RFL: 0x0000000000010002, RIP: 0xffffff80002cfce0, CS: 0x0000000000000008, SS: 0x0000000000000010
CR2: 0xffffff83d179ba20, Error code: 0x0000000000000000, Faulting CPU: 0x0

Backtrace (CPU 0), Frame : Return Address
0xffffff8382853b60 : 0xffffff8000220792
0xffffff8382853be0 : 0xffffff80002c4794
0xffffff8382853d90 : 0xffffff80002da55d
0xffffff8382853db0 : 0xffffff80002cfce0
0xffffff8382853f30 : 0xffffff80002d28e1
0xffffff8382853f70 : 0xffffff800023dbbc
0xffffff8382853fb0 : 0xffffff8000820057

BSD process name corresponding to current thread: kernel_task

Mac OS version:
11G63b

Kernel version:
Darwin Kernel Version 11.4.2: Thu Aug 23 16:25:48 PDT 2012; root:xnu-1699.32.7~1/RELEASE_X86_64
Kernel UUID: FF3BB088-60A4-349C-92EA-CA649C698CE5
System model name: MacPro5,1 (Mac-F221BEC8)

System uptime in nanoseconds: 7593022358753
last loaded kext at 7306861702668: com.sony.driver.sxsexpressdrivers 2.0.0d007 (addr 0xffffff7f8081b000, size 20480)
last unloaded kext at 7378795168643: com.sony.driver.sxsxqddrivers 2.0.0d007 (addr 0xffffff7f80811000, size 16384)
loaded kexts:
com.nvidia.CUDA 1.1.0
com.hzsystems.terminus.driver 4
com.m-audio.driver.firewire 1.10.2
com.sony.scsi.PDW-U1 3.11.0d001
com.apple.driver.AppleHWSensor 1.9.5d0
com.apple.driver.AudioAUUC 1.59
com.apple.driver.AppleTyMCEDriver 1.0.2d2
com.apple.driver.AGPM 100.12.75
com.apple.driver.AppleMikeyHIDDriver 122
com.apple.driver.AppleHDA 2.2.5a5
com.apple.driver.AppleMikeyDriver 2.2.5a5
com.apple.driver.AppleUpstreamUserClient 3.5.9
com.apple.driver.AppleMCCSControl 1.0.33
com.apple.kext.ATIFramebuffer 7.3.2
com.apple.iokit.IOUserEthernet 1.0.0d1
com.apple.iokit.IOBluetoothSerialManager 4.0.8f17
com.apple.Dont_Steal_Mac_OS_X 7.0.0
com.apple.driver.AudioIPCDriver 1.2.3
com.apple.filesystems.autofs 3.0
com.apple.driver.ApplePolicyControl 3.1.33
com.apple.driver.ACPI_SMC_PlatformPlugin 5.0.0d8
com.apple.driver.AppleLPC 1.6.0
com.apple.ATIRadeonX3000 7.3.2
com.apple.driver.BroadcomUSBBluetoothHCIController 4.0.8f17
com.apple.driver.XsanFilter 404
com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage 2.1.0
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTyp eDataless 1.0.0d1
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTyp eZlib 1.0.0d1
com.apple.BootCache 33
com.apple.iokit.SCSITaskUserClient 3.2.1
com.apple.iokit.IOAHCISerialATAPI 2.0.3
com.apple.driver.AppleFWOHCI 4.9.0
com.apple.driver.AppleUSBHub 5.1.0
com.apple.driver.AirPort.Brcm4331 561.7.22
com.apple.driver.Intel82574L 2.2.0b3
com.apple.driver.AppleAHCIPort 2.3.1
com.apple.driver.AppleUSBEHCI 5.1.0
com.apple.driver.AppleEFINVRAM 1.6.1
com.apple.driver.AppleUSBUHCI 5.1.0
com.apple.driver.AppleRTC 1.5
com.apple.driver.AppleHPET 1.7
Model: MacPro5,1, BootROM MP51.007F.B03, 4 processors, Quad-Core Intel Xeon, 2.8 GHz, 32 GB, SMC 1.39f11
Graphics: ATI Radeon HD 5770, ATI Radeon HD 5770, PCIe, 1024 MB
Graphics: ATI Radeon HD 5770, ATI Radeon HD 5770, PCIe, 1024 MB
Memory Module: DIMM 1, 8 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x80AD, 0x484D54333147523743465234432D48392020
Memory Module: DIMM 2, 8 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x80AD, 0x484D54333147523743465234432D48392020
Memory Module: DIMM 3, 8 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x80AD, 0x484D54333147523743465234432D48392020
Memory Module: DIMM 4, 8 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x80AD, 0x484D54333147523743465234432D48392020
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x8E), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.106.198.19.22)
Bluetooth: Version 4.0.8f17, 2 service, 18 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Ethernet 2, Ethernet, en1
PCI Card: ATI Radeon HD 5770, sppci_displaycontroller, Slot-1
PCI Card: ATI Radeon HD 5770, sppci_displaycontroller, Slot-2
Serial ATA Device: HL-DT-ST DVD-RW GH61N
Serial ATA Device: WDC WD1001FALS-41Y6A1, 1 TB
Serial ATA Device: WDC WD10EARX-00N0YB0, 1 TB
Serial ATA Device: ST2000DM001-9YN164, 2 TB
Serial ATA Device: Hitachi HDS723030BLE640, 3 TB
USB Device: Keyboard Hub, apple_vendor_id, 0x1006, 0xfd100000 / 2
USB Device: CTE-630-UV3.1-4, 0x056a (WACOM Co., Ltd.), 0x0014, 0xfd130000 / 4
USB Device: Apple Keyboard, apple_vendor_id, 0x024f, 0xfd120000 / 3
USB Device: BRCM2046 Hub, 0x0a5c (Broadcom Corp.), 0x4500, 0x5a100000 / 2
USB Device: Bluetooth USB Host Controller, apple_vendor_id, 0x8215, 0x5a110000 / 3
FireWire Device: built-in_hub, 800mbit_speed
FireWire Device: FW 410, M-AUDIO, 400mbit_speed


any advice out there please
QUOTE Thanks
chscag

 
chscag's Avatar
 
Member Since: Jan 23, 2008
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 39,423
chscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond repute
Mac Specs: 27" iMac i5, 3.2 GHz, iPad 3, iPhone 5c, 3 iPods, OS X Mavericks

chscag is offline
What are you running that needs Sony drivers? The panic occurred when a kernel extension was loaded, and the last one to load before it happened was Sony.

Also, why haven't you upgraded to Mavericks? I'm assuming you upgraded to Lion from your original OS X Snow Leopard. Mavericks is a free upgrade, Lion is not.
QUOTE Thanks
wika14

 
Member Since: May 07, 2014
Location: Australia
Posts: 3
wika14 is on a distinguished road
Mac Specs: 2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon 32 GB 1066 MHz DDR3 ECC

wika14 is offline
the sony driver would be for ingesting XD cam format. I do video editing and get footage on lots of different formats. I will try to remove the driver and see if that helps. I only updated from 10.7.4 to 10.7.5 when the trouble happened. I also haven't gone to Mavericks cause I run Logic Pro 9 for work as well and edit on Premier Pro and life would be a disaster if they are not supported so i am still checking if they are.
Thanks for the advice chsca and I'll give it a go later today.
QUOTE Thanks
wika14

 
Member Since: May 07, 2014
Location: Australia
Posts: 3
wika14 is on a distinguished road
Mac Specs: 2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon 32 GB 1066 MHz DDR3 ECC

wika14 is offline
Thanks [COLOR="black"]chscag[/COLOR]
I re installed the SxS drivers and the problem has gone away. I read a few other forums on those drivers once you headed me in the right direction and it seems they give a few Mac users grief. I have a big edit starting next week so I thank you again for the advice and I think for the moment I'll leave the system as is till after the job is done then maybe explore Mavericks.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« avoid auto-correct one time | A yellow triangle with exclamation mark shows on macintosh hard drive . »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Logitech 510s in OSX vodoochild81 OS X - Operating System 3 04-02-2014 03:20 PM
OSX 10.7.5 User Limitaions CaptainMAAAN OS X - Operating System 1 03-25-2014 07:59 AM

All times are GMT -4. The time now is 10:51 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?